İstanbul'da, ölen IŞİD'liler için gıyabi cenaze namazı!

ABD’nin IŞİD’e ve El Nusra Cephesi içinde örgütlenen Horasan Grubu’na yönelik saldırıda hayatını kaybeden Türk militan Yakup Bülent Alnıak ve ölen diğer cihatçı militanlar için bugün Fatih Camisi’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.
ABD’nin IŞİD’e ve El Nusra Cephesi içinde örgütlenen Horasan Grubu’na yönelik saldırıda hayatını kaybeden Türk militan Yakup Bülent Alnıak ve ölen diğer cihatçı militanlar için bugün Fatih Cami’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Sosyal medyadan birkaç gündür çağrı yapan ve örgütlen cihatçı örgüt sempatizanları, bugün Fatih Cami’nde kılınan cuma namazının ardından IŞİD bayrakları açtı. Gıyabi namazı sınırlı sayıda polis ile izleyen emniyet ise "Suriye halkıyla dayanışma" adı altında yapılan eylemi adeta görmezden geldi.



Cumhuriyet'in haberine göre, gösteri sırasında, çocukların ellerine cihatçı örgütlerin bayraklarının tutuşturulması dikkat çekti. Görüş alınan örgüt sempatizanlarıysa yaptıkları eylem için şu ifadeleri kullandı:

"Suriye ve Irak'ta cihat için çarpışanların yanındayız. Ölenlerin hepsi Allah yolunda şehit düştüler."

Eylemciler yaptıkları açıklamada, "Amerikan emperyalizmini, Esad rejimini ve insanların ölümünü kınadıklarını" söyleyerek, söz konusu protestonun IŞİD’e destek vermek için yapılmadığını iddia etti. Ancak açılan örgüt bayrakları, cihatçılar için kılınan gıyabi cenaze namazı ve "onların yanıdayız" söylemleri bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını gözler önüne serdi.



Fatih Camisi'nde cihatçı militanlar için cenaze namazı düzenlenirken, aynı saatlerde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde IŞİD karşıtı afişlerin kaldırılmasını isteyen Müslüman Gençlik(Müs-Genç) üyeleri sol görüşlü öğrencilere saldırdı. Özel güvenlik birimlerinin uzun süre müdahale etmediği olayda, çivili sopalı grubun saldırısı sonucu bir öğrenci başından yaralandı. Okula giren polis 3 Müs-Genç üyesini gözaltına aldı.








    :

    :

    :

    :

    "İstanbul'da, ölen IŞİD'liler için gıyabi cenaze namazı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ