İspanya'da yolsuzluğu karartamadılar; Prenses eşine 19 yıl istendi

Türkiye'de Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrası İktidar partisi olayları karartmak için elinden geleni yaparken İspanya'da bu işler farklı yürüyor.
İspanya Kralı 6’ıncı Felipe'nin kız kardeşi Prenses Cristina ve eşi Palma Dükü Inaki Urdangarin'in karıştığı yolsuzluk skandalında sona gelindi. Soruşturmayı yürüten savcı kara para aklamak ve yolsuzluk suçlamalarından yargılanan Urdangarin'in 19 yıl altı ay hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
Geçtiğimiz ay, hakkındaki yolsuzluk soruşturmaları düşürülen Prenses Cristina içinse, ‘vergi usulsüzlüğü‘ yaptığı gerekçesiyle 1 milyon 640 bin Türk lirası para cezası istendi.

SKANDALDAN BERİ KRALİYET FAALİYETLERİNDEN UZKA TUTULUYORLAR

Yolsuzluk karşıtı ‘Temiz Eller‘ isimli grup savcının Prenses Cristina için istediği cezayı az buldu. Prenses'in eski hentbolcu eşi Inaki Urdangarin'le birlikte hareket ettiğini belirten grup, Cristina'nın sekiz yıl hapis ve 2 milyon avro (5 milyon 615 bin Türk lirası) para cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

İspanya Kraliyet ailesinin yargı karşısına çıkan ilk üyesi Prenses ve eşi, skandalın patlak verdiği 2011 yılından bu yana kraliyet faaliyetlerinin dışında tutuluyor.

Palma Dükü Inaki Urdangarin, başkanlığını yaptığı, kâr amacı gütmeyen Noos Vakfı, Balearic Adaları ve Valenca'da düzenlediği spor etkinliklerinde bölgesel hükümetleri dolandırmak ve 5.6 milyon avro (15 milyon 724 bin Türk lirası) haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor.

    :

    :

    :

    :

    "İspanya'da yolsuzluğu karartamadılar; Prenses eşine 19 yıl istendi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ