close

'IŞİD'e kara harekatı kapıda'

HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, IŞİD’e yönelik operasyonun havadan bombardımanla sınırlı kalmayacağını söyledi.
Fırat, “ABD’yle yapılan protokol ve ‘Hava harekatıyla başarı söz konusu değil, kara harekatı lazım’ diyen bir Cumhurbaşkanımız var.

Kara harekatı ufukta”dedi. IŞİD’e yönelik hava harekatını değerlendiren ve bunun sadece bir başlangıç olduğunu savunan Fırat, “Türkiye- ABD arasında yapılan anlaşmada İncirlik üssü ABD ve koalisyon güçlerine açılmış durumda ama bu IŞİD’e karşı yapılan operasyonların sadece ‘hava’ ayağı. Bunun bir de kara harekatı var ve kara ayağını Türkiye üstlenmiş gözüküyor şu an” dedi.

KEŞKE ÖNGÖRÜM GERÇEKLEŞMESEYDİ

Taraf’a açıklamalarda bulunan Fırat’ın ifadeleri şu şekilde:

“Türkiye ve IŞİD arasında bir çatışma yaşandı, geçtiğimiz aylarda “yaşanacak” demiştim ve keşke haklı çıkmasaydım.

IŞİD şu an Türkiye’yi “Kafir ülke” ilan etmiş zaten. Şimdi böyle bir çatışma başladığı andan itibaren çatışmayı yönlendirmek sizin elinizde olmuyor.

Dolayısıyla ilerleyen zamanlarda, bu çatışmaların sonucunda, Suriye’ye girildiğini de görürüz. “Türkiye IŞİD’e girer” söylemim tamamen ön görüydü, keşke gerçekleşmeseydi. Çünkü o bataklığa girmek kolay, çıkmak çok zor.”

SAVAŞ SADECE SINIR ÖTESİNDE KALMAZ

“Bırakın savaşta, kavgada bile “bu sayılmaz” derler. Kavgaya girmişsiniz, çatışmaya girmişsiniz, savaşa girmişsiniz, hiç fark etmez. Atılan adıma elbette karşılık gelir. Bu misilleme olur, Gerilla Savaşı olur, Türkiye içerisinde saldırılar olur… Akla ne geliyorsa onlar gerçekleşir. Bu korkutucu tabloda iş sadece sınır ötesinde kalmaz”

Kaynak: Miray Tamer | Taraf

    :

    :

    :

    :

    "'IŞİD'e kara harekatı kapıda'" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete