close

İmralı-Kandil hattı kapanıyor

Erdoğan'ın başlattığı "çözüm süreci" fiilen sona eriyor.
AKP hükümetinin yaklaşık 6 yıl önce başlattığı ”Çözüm Süreci”  sona eriyor. Tüm karşı çıkışlara rağmen inatla devam ettirilen ve PKK terör örgütünün de giderek güçlenmesine yol alan süreç askıya alınıyor.

Ankara’da yapılan Özel Güvenlik Zirvesi ve Bakanlar Kurulu toplantılarında, ‘’Bu koşullarda çözüm sürecinin devam etmesinin mümkün olmadığı’’ görüşü ağarlık kazandı. HDP’nin İmralı ile yaptığı görüşmeler ve Kandil’e yönelik ziyaretlerinin de sona erdirilmesi planlanıyor.

SÖZLER TUTULMADI

PKK’ya yapılan silah bırakma çağrılarının yerini bulmadığı, teröristlerin ülke sınırlarını terkedeceği sözünün de tutulmadığı dikkate alınarak, artan PKK terörü karşısında, çözüm sürecinin askıya alınması öngörülüyor. PKK’lı teröristlerin ülke sınırlarını terketmediği gibi, örgüte yeni katılanlarla birlikte takviyeler yapıldığı belirlendi.

Bakanlar Kurulu toplantısında mevcut tablo ile yola devam etmenin mümkün olmadığı değerlendirmesi yapıldı. PKK’ya son kez ‘’Silah bırak’’ çağrısı yapılması ve bunun karşılık bulmaması halinde, sürecin askıya alınması düşünülüyor.

İMRALI KANDİL HATTI

PKK’nın yarattığı terör olayları devam ederse, HDP heyetinin İmralı ve Kandil hattında yaptığı görüşmelere de ara verilecek ve bu görüşmelere ilişkin izinler askıya alınacak. HDP’li vekillerin, İmralı’ya gitmesi ve mesajları Kandil’e iletmesi uygulamasından da vazgeçilecek. Bu aşamadan sonra İmralı ile temasın sadece MİT aracılığıyla yapılması öngörülüyor.

Çözüm sürecinin askıya alınmasının ardından Güneydoğu’da ve metropol illerde PKK yapılanması konusundaki mücadelenin daha etkin biçimde sürdürülmesine yönelik tedbirler alınacağı da belirtiliyor.

ARINÇ SİNYAL VERDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada ‘’Çözüm terör eylemlerinin devam etmesi, buna göz yumulması demek değildir. ‘Silah bizim her şeyimizdir ama Çözüm Süreci de lafta devam etsin’ derlerse artık böyle bir şey yok” demişti. Arınç, kamu düzeni ve güvenliğinde sıkıntı bulunduğu takdirde, çözüm sürecinin yürümesinin de artık mümkün olmayacağını dile getirmişti.

Kaynak: Sözcü / Emin ÖZGÖNÜL

    :

    :

    :

    :

    "İmralı-Kandil hattı kapanıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete