'Hırsız var' demek Erdoğan'a hakaret sayıldı

Üzerinde ‘Memleketi sıfırlayanları unutma, dikkat hırsız var’ ifadeleri bulunan pankart Cumhurbaşkanı’na hakaret sayıldı.
Eğitim Sen İstanbul 5 No'lu Şube'nin kendi binasına astığı 'yolsuzluk pankartı' üzerinde isim yazmamasına rağmen “Cumhurbaşkanı’na hakaret” sayıldı ve soruşturma nedeni oldu. Pankartta, "Memleketi satanları unutma Dikkat #HırsızVar" yazılı pankartı 'Cumhurbaşkanına hakaret' olarak değerlendiren İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu pankart nedeniyle Sendika Şube Başkanı Mehmet Aydoğan'ı makul şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağırdı.

Savcılık, Eğitim Sen 5 No'lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan'ın 10 gün içinde adliyeye giderek ifade vermesini istedi. Tebligat kağıdında, "Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat etmeniz, gelmediğiniz takdirde 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 146'ıncı Maddesi hükmüne göre zorla getirileceğiniz tebliğ olunur" denildi.

'ÜZERİNDE İSİM YOKTU'

BirGün'e konuşan Mehmet Aydoğan, "Eğitim Sen ve KESK genel merkezleri yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvetin teşhir edilmesi amacıyla bir dizi etkinlik ve eylem kararı aldı. Şube binamıza bu amaç doğrultusunda 'memleketi sıfırlayanları unutma ve hırsızlık var' yazılı üstünde ayakkabı kutusu, para sayma makinası olan pankartımızı astık" dedi.

Aydoğan, "Üzerinde herhangi bir isim yoktu. Ancak pankart önce şikâyet var denilerek indirilmeye çalışıldı, ardından Cumhurbaşkanı’na hakaretten ifadeye çağrıldım. Artık ağzınızdan bir hırsız kelimesinin çıkması bile makul şüpheli olarak hakkınızda soruşturma açılabilir hatta gözaltı, dava ve tutuklamaya varan bir noktayla karşı karşıya kalabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: BirGün | Serbay Mansuroğlu

 

    :

    :

    :

    :

    "'Hırsız var' demek Erdoğan'a hakaret sayıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ