Haziran Hareketi laik eğitim için sokağa çıktı

Birleşik Haziran Hareketi, "bilimsel ve laik eğitim" talebiyle bugün yurdun dört bir yanında sokağa çıktı.
Kadıköy Boğa'da toplanıldı, "Hırsız katil AKP" sloganları ve en önde "ayaktayız" yazısıyla yürüyüş yapıldı.


Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısıyla yurttaşlar Kadıköy'de Boğa Heykeli önünde "Bilimsel ve Laik Eğitim İçin" buluştu.

Oyuncu Barış Atay, Yurt gazetesi yazarı Hakan Gülseven, TMMOB avukatı Can Atalay, CHP milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve Mahmut Tanal, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ve HTKP MK üyesi Erkan Baş da eyleme katıldı.



Kadıköy'de Charlie Hebdo da unutlmadı: "Kalem silahla susturulmaz" sloganları atıldı.

Polis, Kadıköy Çarşı'da yürüyüşü engelleme girişiminde bulundu. Kadıköy'de polis laik eğitim için yürüyen kitleye dağılın anonsu yaptı.

Kitle "kahrolsun AKP diktatörlüğü", "faşizme karşı omuz omuza", "hırsız katil AKP", "sık bakalım biber gazı sık bakalım", "Berkin Elvan 15'inde bir fidan" sloganları attı.

Kadıköy'de polis geri adım attı ve barikatı kaldırdı. Kitle "örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez" sloganlarıyla tekrar yürüyüşe geçti.

Polis geri çekildi, Kadıköy Çarşı'nın yakınındaki otobüs duraklarının olduğu alanda basın açıklaması yapıldı.



Yurt genelindeki laik eğitim eylemlerinde okunan basın açıklamasının tam metni:

ÇOCUKLARIMIZI KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ!

LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM İÇİN AYAKTAYIZ!

Gerici faşist vahşet Paris’teki katliamla insanlığın tüm özgürlükçü ve ilerici birikimine saldırdı.

Bu saldırıyı tüm dünya ile birlikte bir kez daha lanetliyor, kaybettiklerimiz önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bir kez daha ilan ediyoruz, KORKMUYORUZ AYAKTAYIZ.

Bugün yeni bir direniş yürüyüşünü ülkenin dört bir yanında başlatıyoruz.

***

“Dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğiz” diye yola koyuldular. Eğitim müfredatını hurafelerle doldurdular. Zorunlu din dersleriyle mezhepçi bir saldırı başlattılar. Okullarımızı zorla imam-hatiplere dönüştürdüler.
Şimdi de zorunlu din dersini anaokullarına indirecek yeni adımlar atıyorlar. Karma eğitimi kaldırmanın planlarını yapıyorlar.

Çocuklarımızı gerici-mezhepçi bir kuşatma içerisine almaya çalışıyorlar. Parası olanların özel kolejlere itildiği, yoksulların, işçi çocuklarının ise piyasa denen çarkın dişlileri arasında harcandığı bir sistem kuruyorlar.

Bu şekilde geleceğimizi teslim almaya çalışıyorlar.

“Anaokullarına kadar yerleştireceğiz” dedikleri ahlak, çocuklarına para sıfırlatan arsızların yoz ahlakıdır. Daha dün Yenişehirde yapılan Karabük AKP İl Kongresinde civardaki okullara AKP bayrakları astırıp “Laik, Bilimsel ve Ücretsiz eğitim” isteyen gençliğe okullarda siyasete yer yoktur deyip hapislere atanların sözde erdemliliğidir. AKP iktidarı, itaat eden, hırsızlıklarına ses çıkarmayan, ucuz işgücü olarak kullanılan, daha fazla sömürülen, çocuk yaşta yeni çocuk işçiler doğurmaya başlayan bir nesil yaratmayı arzuluyor.

Bu gidişe izin vermeyeceğiz!

AKP iktidarının yetiştirmek istediği ‘kindar’ nesil ise, IŞİD neslidir. Nefreti tüm topluma yaymayı hedefliyorlar. Dinler ve mezhepler arasında düşmanlık tohumları atıyorlar. Toplumu bölerek daha kolay yönetebileceklerini biliyorlar.

Gericileşmeye dur diyeceğiz!

6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilinir diyen yandaş, salt kendi sapıklığını değil AKP'nin gericileşmeyi hangi boyutlara taşıdığınıda göstermektedir. Çocukların yeri düğün salonları değil parklar, okullar ve kütüphanelerdir. Toplumumuzu ahlaksızlaştırmaya; sapıklığı meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Bunlara izin vermeyiz!

Bu kanlı planın karşısına dikileceğiz!

Çocuklarımızın zihnini hurafelerle çöplüğe çeviremeyecekler. Geleceğimizi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Bu ülkeyi ve çocuklarımızın geleceğini mezhepçi faşistlerin ve hırsızların elinden kurtaracağız!

Laik ve bilimsel bir eğitim sistemi için mücadele başlatıyoruz.

9 Şubat haftasında okulları boykot edeceğiz. 9 Şubat’a kadar her gün mahalle mahalle, sokak sokak, okul okul bu boykotu hep birlikte örgütlemeye çağırıyoruz.

Bu iktidara bir uyarıdır ve sadece bir başlangıçtır.

* Zorunlu din dersleri kaldırılana kadar ayaktayız!

* Zorla imam-hatip yapılan okullarımızı geri alana kadar ayaktayız!

Bizi hiçe sayanlar bilsin! Bundan sonra her şey biziz!..

Birleşik Haziran Hareketi

 Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, Zonguldak, Manisa, Balıkesir, Adana, Gaziantep'in de aralarında olduğu çok sayıda ilde sokağa çıktı.












    :

    :

    :

    :

    "Haziran Hareketi laik eğitim için sokağa çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ