Hastanede ırkçılık iddiası

Zeytinburnu’ndaki bir hastanenin, iş başvurusunda bulunan Kürt kökenli yurttaşlara “başhekimin hassas olduğu konu” denilerek olumlu yanıt vermediği iddia edildi. Hastane yetkilileri ise iddiaların asılsız olduğunu söylemekle yetindi.
Zeytinburnu Çırpıcı mahallesinde bulunan Özel Sante Plus Hastanesi’nin iş müracaatında bulunan Kürt kökenli yurttaşlara ayrımcılık yaparak işe almadığı ileri sürüldü.

Hastanede yaşananları gazetemize anlatan ve isminin açıklanmasını istemeyen eski bir çalışan, hastane direktörünün işe alımlarda iş tecrübesi yerine ilk olarak “Nerelisin?” diye sorduğunu belirterek, “Personel alımlarından sorumlu olan kişi, iş başvuruları yapan adayların özgeçmişlerinde öncelikli olarak Kürt olup olmadığına ilişkin inceleme yapıyor. Mail adresinde Kürtçe isim veya terim olup olmadığı, doğum yeri, son görev aldığı il gibi bölümlere dikkat ediliyor. Bunlardan birisinde doğuya ait iz var ise başhekimin eski bir ordu mensubu olması nedeniyle ‘başhekimin hassas olduğu konu’ denilerek iş müracaatları kabul edilmiyor. Bu yaşananları duyduktan ve şahit olduktan sonra doğu kökenli olmamama rağmen işten ayrıldım. Kürt kökenli vatandaşa hizmet vererek paralarını almaktan çekinmeyen hastane, personel olarak işe ayrımcılık yapıyor. Bu kabul edilemez” diye konuştu.

Hastanenin eski çalışanının iddiaları üzerine aradığımız hastane yetkilileri ise böyle bir uygulamanın olmadığını ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kaynak: Zehra Özdilek - cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Hastanede ırkçılık iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete