Günün Videosu

'Günah keçisi Davutoğlu olacak'

İktidarın Suriye'de düzeltilemeyecek bir hata yaptığını söyleyen CHP'li Dursun Çiçek, “Bu durum ve göçmenler konusu Davutoğlu'nun üzerine yıkılacak” dedi
CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Suriye bataklığına giren hükümetin, yanlış politikalarının faturasını eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çıkaracağını savundu.

Çiçek, şu değerlendirmeleri yaptı:

-ABD askerlerinin Suriye'de PYD'nin silahlı gücü YPG'nin armasıyla operasyonlara katılırken fotoğrafları çıktı.

 PYD ile ABD ve Rusya'nın birlikte hareket ettiğini dünya biliyordu. Fotoğraflar delili oldu. ABD ve Rusya Esad'la beraber hareket ediyor. Bunun daha çok delillerini göreceğiz. Kamuoyunu alıştırıyorlar sonra aleni hale gelecek. Hükümet büyük bir stratejik hata yaptı. Suriye konusunda taraf oldu. Hata giderilmez boyutta ve taktikle giderilemez nitelikte.

-Bu politikayı ve gelinen noktayı, Davutoğlu'nun üzerine yıkacaklar. Onu günah keçisi ilan edecekler. Göçmenler için de Davutoğlu'nu suçlayacaklar.

HARİTA NETLEŞİYOR

-Türk Silahlı Kuvvetleri ‘Suriye bataklık, girmeyelim' uyarısı yapmıştı. Askerin önceliği savaş değil caydırmaktır, amacı da yurtta sulh cihanda sulhtur. Harita netleşiyor, Türkiye sıkışıyor. Rakka da Kürtlere verilecek. Kürt bölgesi, Esad bölgesi bir de olabilirse Sünni bölgesi olacak.

Kaynak: Sözcü / Başak Kaya

    :

    :

    :

    :

    "'Günah keçisi Davutoğlu olacak'" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete