Günün Videosu

Gezici’nin anketine göre Erdoğansız AKP eriyor

Yerel seçimleri en yakın bilen Gezici’nin anketine göre, 2015’te Tayyip Erdoğan olmadan seçime girecek olan AKP’nin oyu yüzde 41’e düştü CHP’ye destek yüzde 27’ye çıkarken, MHP’de de artış yaşandı.
Yerel seçimleri en yakın bilen Gezici’den çarpıcı anket:

2015’te Tayyip Erdoğan olmadan seçime girecek olan AKP’nin oyu yüzde 41’e düştü CHP’ye destek yüzde 27’ye çıkarken, MHP’de de artış yaşandı.

İşte sokağın nabzı…

Ye­rel se­çim so­nuç­la­rı­nı en ya­kın tah­min­le bi­len Ge­zi­ci Araş­tır­ma Şir­ke­ti, ye­ni bir ka­mu­oyu yok­la­ma­sı yap­tı. Ha­zi­ran 2015’te­ki ge­nel se­çi­min er­ke­ne alın­ma­sı tar­tı­şı­lır­ken çar­pı­cı so­nuç­lar or­ta­ya ko­yan an­ket, 18-19 Ekim ta­rih­le­rin­de 36 il­de 3 bin 292 ki­şiy­le yüz yü­ze ger­çek­leş­ti­ril­di.

An­ke­te gö­re; Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın Cum­hur­baş­ka­nı ol­ma­sı­nın ar­dın­dan ik­ti­dar par­ti­si AKP cid­di bir oy kay­bı ya­şı­yor. Da­ha ön­ce­ki se­çim­ler­de sırf Er­do­ğan ol­du­ğu için AK­P’­ye oy ve­ren­le­rin ora­nın­da dü­şüş var.

Halk, IŞİD’den rahatsız…

“Er­do­ğan­sız AK­P’­ye oyumu ver­me­m” di­yen AK­P’­li­le­rin ora­nı yüz­de 34… Bu oran ön­ce­ki an­ket­ler­de yüz­de 60 ile 64 ara­sın­day­dı. An­ke­te ka­tı­lan­lar Er­do­ğa­n’­ın cum­hur­baş­kan­lı­ğı sü­re­sin­ce tüm par­ti­le­re eşit me­sa­fe­de ol­ma­ya­ca­ğı­nı da dü­şü­nü­yor.

An­ke­te gö­re; Tür­ki­ye­’nin IŞİD gi­bi terör örgütlerine des­tek ver­di­ği­ni dü­şü­nen­le­rin ora­nı da son iki ay­da ol­duk­ça yük­sel­di. Va­tan­daş­lar, te­rö­ris­ba­şı Öca­la­n’­la ya­pı­lan gö­rüş­me­le­ri de onay­la­mı­yor.







    :

    :

    :

    :

    "Gezici’nin anketine göre Erdoğansız AKP eriyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete