Gezi sanığı polis'in avukatı, ‘Eylemde koştururken beyin kanaması geçirmiş olabilir’

Gezi Parkı eylemlerinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında sanık polis Saldoğan'ın avukatı ilginç iddialarda bulundu.
Sanık polis Saldoğan’ın avukatı Karayılan, Korkmaz’ın, ‘eylemde koştururken beyin kanaması geçirmiş’ olabileceğini ileri sürdü.

Milliyet'ten Kemal Göktaş imzalı haberde, Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında sanık polis Mevlüt Saldoğan’ın avukatının verdiği dilekçede Ali İsmail Korkmaz’ın polis dayağı nedeniyle değil, eylemler sırasında koştururken herhangi bir travmaya bağlı olmadan beyin kanaması geçirmiş olabileceği ileri sürüldü.

Müvekkilinin eylemcilere müdahale ederken kanunda tanınan zor kullanma yetkisini aşmadığını belirten Karayılan tartışma konusu olan bir iddia yı da gündeme getirdi. Karayılan, sanıkların amirlerini zor durumda bırakacak, bir beyanda bulundu.

Müvekkiline, amirlerince, “Gözaltı ve yakalamanın yapılmaması, ancak gerektiğinde zor kullanılarak gösteri ve yürüyüş yasasına aykırı eylem yapanların, kamu malına zarar verenlerin, toplumun huzur, sükun ve asayişini bozanların dağıtılması ve eylemlerine son vermelerinin sağlanması talimatının verildiğini ve müvekkilinin de kendisine verilen emir ve talimatları kanunlar çerçevesinde uyguladığını” belirtti.

Karayılan, bu iddialarının devamında ise, “Müvekkilimin belinde silahı bulunmaktadır. Öldürmek isteyeceği bir kişiye varsa husumeti, onu engelleyecek ne vardır?” diye sordu. Karayılan ayrıca, Korkmaz’ı tedavi etmeden evine gönderdiği iddiasıyla yargılanan doktor Hasan Gülcü’nün beraat etmesini de dayanak göstererek, “Korkmaz’ın darp edildiği saatten itibaren beyin kanaması teşhisi konulana kadar geçen sürede nerede olduğu tartışmalıdır” iddiasında bulundu.

    :

    :

    :

    :

    "Gezi sanığı polis'in avukatı, ‘Eylemde koştururken beyin kanaması geçirmiş olabilir’" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete