Fatih Projesi kanser saçıyor!

CHP’li Nur Serter, dağıtılan akıllı tahta ve tabletlerin radyasyon yayma değerinin yüksek olduğunu belirtti, öğrencileri tehlikeye karşı uyardı.
Başbakan Erdoğan’ın önceki dünkü ‘vizyon’ konuşmasında övündüğü Fatih Projesi’nde işler yolunda gitmiyor.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, proje kapsamında dağıtılan akıllı tahta ve tabletlerin radyasyon yayma değerlerinin (SAR) yüksek olduğu belirterek, kanser saçtığı iddiasında bulundu. Yazılı açıklama yapan Nur Serter, “Sınıflarda, akıllı tahta ve tablet bilgisayarlar sonucunda ‘SAR’ değerinin çok yükselmesi nedeniyle öğrencilerin kanser, kalp rahatsızlıkları, işitme kaybı ve strese bağlı hastalıklara yakalanma ihtimalinin artacağı tespit edilmiştir” dedi.

"TABLET VE BİLGİSAYARLAR SÜREKLİ ARIZALANIYOR"

Serter, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) projeye 2010’da başladığını ve 2014’te de bitirmeyi hedeflediğini hatırlattı. Projenin Erdoğan’ın açıklamasına göre 2017’ye kadar ertelendiğine işaret eden Serter, 402 milyon liradan fazla para harcanan proje kapsamında alınan akıllı tahtaların bozuk olduğuna dair iddiayı da TBMM gündemine taşıdı. Serter, “Tablet bilgisayarlar sürekli arızalanıyor. Fatih Projesi ile insanların gözü boyanmaktadır. Hiçbir faydasının olmadığı MEB tarafından da bilinmesine rağmen dört yıldır seçim yatırımı olarak kullanılmaktadır” dedi. (EDK)


    :

    :

    :

    :

    "Fatih Projesi kanser saçıyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete