​Diyanet İşleri Başkanlığı kurucusu Atatürk’ü sildi

Türkiye bu hafta bir büyük zaferin, Türk Milleti’nin yedi düvele diz çöktürdüğü Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılını kutluyor.
Türkiye bu hafta bir büyük zaferin, Türk Milleti’nin yedi düvele diz çöktürdüğü Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılını kutluyor, şehitlerini saygı ve minnetle anıyor.

Mustafa Kemal’in askeri dehasıyla bir ulusun kaderini değiştirdiği Çanakkale Zaferi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı da her yıl Cuma hutbesi hazırlıyor. 2011 yılına kadar Çanakkale ve Şehitler Haftası dolayısıyla hazırlanan hutbelerde Mustafa Kemal Atatürk’ün kahramanlığından söz eden Diyanet, son 4 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun ismine yer vermiyor.

AKP iktidarı, cuma günleri okutulan hutbelerin illerde kurulan ‘İl Hutbe Komisyonları’ tarafından hazırlanmasını benimsedi.

2011’DEN SONRASI YOK….

Sadece Ankara Kocatepe Camii’nin hutbeleri Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanıyor.

Hutbe komisyonlarınca okutulması uygun görülen hutbeler, en az bir ay öncesinden başkanlığa gönderiliyor. 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Hutbe Komisyonu’nca hazırlanan 18 Mart hutbesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale’de askerimizin manevî gücünü anlatan sözlerine yer verilerek şöyle denilmişti: Çanakkale destanının ardındaki bu ruhu anlatmalı ve yüce değerlerimizin kıymetini onlara öğretmeliyiz…

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 13 Mart’ta Ankara Kocatepe Camii’nde okunan “Çanakkale Şehitlerine…’ başlıklı hutbede ise Atatürk’ün adı geçmedi.

    :

    :

    :

    :

    "​Diyanet İşleri Başkanlığı kurucusu Atatürk’ü sildi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ