Demirtaş, "Ey sarayda oturan..."

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011 günü savaş uçaklarıyla düzenlenen bombardımanda hayatını kaybeden 34 vatandaş için, "Adalet için Robski'ye" sloganıyla anma etkinliği düzenlendi.
Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011'de hayatını kaybeden 34 vatandaş için, "Adalet için Robski'ye" sloganıyla anma etkinliği düzenlendi.
Anma törenine katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kaderin bir cilvesidir ki, şu dağlarda 34 Kürt çocuğunu parlçaladıklarında, Uludere kaymakamlığı koltuğunda bir Kürt, Şırnak valiliği koltuğunda başka bir Kürt oturuyordu. Bu katliamın üstünün asla örtülmeyeceğini söylüyorlardı. Ben  onlara 'Siz bu devlete hizmet ediyorsunuz ama bu devleti tanımamışsınız' demiştim. Delilleri bize de verin, kapatacaklar demiştim. İnanmamışlardı bana. Aradan 3 yıl geçti. Dosya hukuken kapatıldı. Tek bir onbaşı bile yargılanmadı. Peki o dosyayı, vicdanen kapatabildiniz mi, ahlaken kapatabildiniz mi?" diye konuştu.

"EY SARAYDA OTURAN..."

"Ey cumhurbaşkanı makamında oturan. Roboski'de 34 çocuğun kanı sana sıçradı. Sen bu dosyanın kapatılmayacağı sözünü, havaalanında Roboskili annelere söylemedin mi? Ey Saray'da oturan, Ey milyarlık altın bardaklarda su için. Bu olayın sorumlusu sensin. Bu katliamın sorumluları ortaya çıkmadıkça iki elimiz yakandadır"

    :

    :

    :

    :

    "Demirtaş, "Ey sarayda oturan..."" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ