Cizre JİTEM davasında beraat kararı!

"Cizre JİTEM davası" olarak bilinen davada Albay Cemal Temizöz hakkında mahkeme beraat kararı verdi.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993-1995 yılları arasında meydana gelen 20 faili meçhul cinayetle ilgili olarak haklarında dava açılan, aralarında emekli Albay Cemal Temizöz ile Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da bulunduğu 8 tutuksuz sanığın tamamı beraat etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1993 ile 1995 yılları arasında işlenen 21 faili meçhul cinayetle ilgili emekli albay Cemal Temizöz ve Cizre eski belediye başkanı Kamil Atağ’ın da aralarında olduğu sekiz sanığın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

SAVCI BERAAT İSTEMİŞTİ

Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Cizre JİTEM davasının geçen 18 Haziran’da görülen önceki duruşmasında Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi savcısı Hakan Ali Erkan sanıkların ayrı ayrı beraatini istemişti.

Bugün görülen karar davasında, Cizre’de 1993’ten itibaren iki yıl boyunca işlenen faili meçhul cinayetlerde yakınlarını kaybedenler söz aldı.

'JİTEM SENİ SEVİYORUM DEMEKTİR'

Sanıklardan Adem Yakın ise son savunmasında, 1990’larda Doğu ve Güneydoğu’yu kana bulayan Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele’yi (JİTEM) kastederek, “Ben JİTEM’i bilirim. Fransızca’da seni seviyorum demektir” dedi.

 Davadan önce ‘Cemal Temizöz Suçsuz ise #21İnsanıKimÖldürdü?‘ başlığıyla kampanya örgütleyen 12 bileşenli Cezasızlıkla Mücadelede Güçbirliği’nin bileşeni Hafıza Merkezi, duruşmadaki gelişmeleri Twitter’dan duyurdu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan emekli Albay Cemal Temizöz ile Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da bulunduğu 8 tutuksuz sanığın tamamı beraat etti.

    :

    :

    :

    :

    "Cizre JİTEM davasında beraat kararı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete