Boko Haram o katliamı hangi silahlarla yaptı?

Erdoğan ve AKP hükümeti 'kınıyoruz' dedi ama...
Boko Haram terör örgütü, geçtiğimiz günlerde Nijerya'da bir köyü ateşe vererek yok etmiş, 2000'den fazla insanı katletmişti.

Söz konusu katliamdan sonra dünya lideri geçinen ülke liderlerinden kınama ve baş sağlığı mesajları yağdı. Bunların başında da AKP hükümeti ve Erdoğan'ın mesajları geldi. Erdoğan, bugün de Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ı arayarak ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Baga kasabasındaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Erdoğan, menfur saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, hayatlarını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere tüm Nijerya halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

Ancak akıllarda 17-25 Aralık sürecinde yayınlanan bir tape kaldı ki. O tape'de dönemin Başbakanı olan Erdoğan'ın başdanışmanı olan Mustafa Varank ve THY Özel Kalem Müdürü Mehmet Karakaş arasında, Türkiye'den THY yoluyla Nijerya'ya silah taşınmasına dair sözler geçiyordu.

İŞTE O TAPE... THY NİJERYA'YA SİLAH TAŞIYOR...

THY YALANLAMIŞTI...


THY, yayınlanano tapede ‘MİT için Nijerya’ya silah taşıdığı‘ yönündeki iddiayı yalanladı. Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Haberlerde geçen ülkeye Türkiye’den veya başka bir ülkeden silah taşıması yapılmamıştır” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Türk Hava Yolları tarafından kargoda gerçekleştirilen silah ve askeri malzeme taşımaları uluslararası hukuk ve IATA taşımacılık kuralları çerçevesinde resmi prosedürlere uygun olarak yapılmaktadır. Silah taşımalarında gönderici ve alıcılar ülke otoritelerinden gerekli izinlerini tamamladıktan sonra belirledikleri acente vasıtasıyla kargolarını Türk Hava Yolları Kargo ile gönderebilirler.”

THY açıklamasında, BM kararlarına uygun davranıldığı da vurgulandı: “Türk Hava Yolları şirket politikası gereği Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yasakladığı ülkeler ile otorite boşluğu ve çatışma olan ülkelere kargoda silah taşıması yapmamaktadır.”

Ancak büyük bir katliama neden olan bu saldırıda Boko Haram'ın söz konusu silahları nereden temin ettiği merak konusu...

Ayrıca yine ilk kınama ve baş sağlığı mesajları da yine AKP hükümetinden gelince akıllara 'Acaba?' sorusu takıldı...

Acaba kim 'Ak' kim kara...




    :

    :

    :

    :

    "Boko Haram o katliamı hangi silahlarla yaptı?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete