close

Anayasa Mahkemesinin ''tam gün'' kararı Resmi Gazete'de

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda tam gün yasası olarak bilinen düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda tam gün yasası olarak bilinen düzenlemenin, tıp fakültelerinde görev yapan öğretim üyelerinin özel muayenehanelerini kapatmaları ya da üniversite ile ilişiklerinin kesilmesi için verilen üç aylık süreye ilişkin hükümlerinin yürütmesini durdurma kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İLK İNCELEME 9 NİSAN'DA YAPILMIŞTI

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, 6514 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı davada, ilk incelemeyi 9 Nisan'da yapmıştı..

Mahkeme, kanunun tıp fakültelerinde çalışan öğretim üyelerinin özel sağlık kuruluşları ve muayenehanelerde çalışmasını yasaklayarak, üç aylık süre veren 14 ve 19. maddelerinin yürütmesini 3'e karşı 13 üyenin oyuyla durdurmuştu.

YASANIN İPTAL İSTEMİNİ DAHA SONRA KARARA BAĞLAYACAK

Kararda,  ''Anayasa’ya aykırılığı konusunda güçlü belirtiler bulunması ve uygulanmalarından doğacak, sonradan giderilmesi güç veya olanaksız durum ve zararların önlenmesi için esas hakkında karar verilinceye kadar''  iki hükmün yürürlüklerinin durdurulduğu belirtildi.

Yürürlükleri durdurulan maddeler, Yüksek Öğretim Kanunu ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi Kanunu'na eklenen geçici maddelerden oluşuyor. 

Anayasa Mahkemesi, söz konusu yasanın iptal istemini daha sonra esastan karara bağlayacak.

18 Ocak 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kanunun verdiği süre 18 Nisan tarihinde doluyordu.

    :

    :

    :

    :

    "Anayasa Mahkemesinin ''tam gün'' kararı Resmi Gazete'de" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ