Almanya’da yakalanan 3 MİT’çi’den biri Erdoğan’ın danışmanı çıktı!

Almanya'da yakalanan 3 MİT'çi ile ilgili haberin detayları ortaya çıkmaya başladı. Almanya'da yakalanan 3 MİT'çiden biri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olduğu ilk kez yazıldı.
Almanya'da üç Türk vatandaşı Türkiye için Almanya'da istihbarat çalışması yaptıkları suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Almanya'da kişisel bilgilerin korunması yasasınca bu kişilerin sadece ön isimleri açıklanmış ama açık kimlikleri paylaşılmamıştı.

ÖRGÜT YERİNE MİT

Alman basınında ilk defa tutuklanan kişilerden birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı ve en son Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bağlı görev yapan Muhammet Taha Gergerlioğlu olduğu yer aldı. SPIEGEL'de yer alan haberde açık kimliğin yanı sıra ilk defa istihbarat örgütü yerine MİT ismi kullanılarak, Gergerlioğlu'nun Almanya'da yaşayan Türkler ve dernekleri hakkında bilgiler toplayarak MİT'e aktardığı ifadeleri yer aldı.

GÖZALTINA ALINDI

Haberdar.com'dan Remzi Meziroğlu'nun haberine göre; Soruşturmayı yürüten Karlsruhe'deki Federal Savcılıktan daha önce yapılan yapılan açıklamada, Muhammed Taha G. (58) Ahmet Duran Y. (58) ve Göksel G. (33) adlı üç Türk hakkında Federal Mahkeme'nin ‘bir Türk istihbarat servisi için çalıştıkları suçlamasıyla' 11 Kasım 2014 tarihinde yakalama kararı çıkarıldığı belirtilmişti.

Karar uyarınca, Federal Savcılık yönetimindeki Rheinland-Pfalz eyaleti Asayiş Şubesi harekete geçerek Muhammed Taha G. ile Göksel G. Frankfurt havaalanında, Ahmet Duran Y.'nin ise yaşadığı yer olan Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Wuppertal şehrinde gözaltına alındığı bilgisi yer almıştı.

Savcılık açıklamasında Muhammed Taha G.'nin Ahmet Duran Y. ile Göksel G.'yi yönlendirdiği, üç Türk'ün Almanya 'da yaşayan Türkler ve örgüt yapılaşması hakkında bilgi topladıkları iddia edilerek çıkarıldıkları Federal Mahkeme tarafından tutuklandığı açıklanmıştı.

DÖNEMİN BAŞBAKANI ERDOĞAN'IN DANIŞMANI



Bazı Türk medyasında tutuklanan kişinin Muhammed Taha Gergelioğlu olduğu yazılmasına rağmen resmi kaynaklar tarafından doğrulanmamıştı. İnternette yapılacak küçük bir araştırmada dahi hakkında bir çok bilgiye ulaşılabilen Gergerlioğlu'nun dönemin Başbakanı Erdoğan'a danışmanlık yaptığı ve en son Başbakanlık GAP idaresi sosyometri danışmanlığı sıfatıyla çalıştığı görülüyor. Daha önce TMSF Denetim Kurulu üyeliği, Halk Bankası İcra Kurulu üyelikleri de yapan Gergerlioğlu için Dışişleri Bakanlığı'nın Karlsruhe Başkonsolosluğu aracılığıyla avukat tutarak olayı takip ettiği iddia ediliyor.








    :

    :

    :

    :

    "Almanya’da yakalanan 3 MİT’çi’den biri Erdoğan’ın danışmanı çıktı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete