AKP'nin sinsi 'Askeri Yargı' planı!

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında AKP'nin Askeri Yargı sistemini tamamen kontrolü altına alma planını satır satır yazdı.
Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan bugünkü köşesinde AKP tarafından hazırlanan 'Askeri Hakimler yasa tasarısı'nın altında yatan gerçek nedeni kaleme aldı.

Takan, çıkarılmak istenen kanunun Oslo müzakerelerinde de yer aldığını, Güneydoğu’da terörle mücadelede görev almış komutanların yargılanması için bu kanunun büyük bir adım olduğunu yazdı.

Ahmet Takan sivil yargıyı etkisi altına alan AKP'nin 'Askeri Hakimler yasa tasarısı'yla askeri yargıyı da etkisi altına almaya çalıştığı konusunda uyarıda bulunuyor.

İşte Ahmet Takan'ın yazısının ilgili bölümü;

SONAR’ın, Ocak 2015’te 3 bin kişi ile yüz yüze anket yöntemi ile yaptığı araştırmanın bulguları, bir kaç gündür gazete manşetlerinden yayınlanıyor. Araştırmaya göre, Türkiye’de en çok güvenilen kurum yüzde 83.6 ile Türk Silahlı Kuvvetleri...

Onca kumpasa, iftira ve tezgaha rağmen!..

Ve hatta!.. Bölücü terör tehlikesine karşı kışlanın dışına adım atamamasına rağmen!..

Bu araştırma sonucu çok kritik bir zamana denk düştü...

Manidar zamanlamayı gözünüzün içine içine sokmak istiyorum;

Oslo’nun en kritik maddesi için iktidar bugün çok önemli bir adım atıyor.

Bebek katili Öcalan ile anlaşılan müzakere taslağında yer alan şarta göre, terör bölgesinde mücadele eden kahramanlara yargı yolu açılıyor.

AKP iktidarı ile PKK arasında gerçekleşen Oslo görüşmelerinin mutabakat metninde yer alan  “Güneydoğu’da terörle mücadelede görev almış komutanların yargılanması için”  önemli bir adım atılıyor. AKP, Askeri Yargı sistemini tamamen kontrolü altına alacak “Askeri Hakimler yasa tasarısı”na bugün TBMM alt komisyonunda son şeklini veriyor. Hatırlatayım; tasarıyla ilgili görüşmeleri, AKP’li eski dört bakanı aklayan komisyonun başkanı Hakkı Köylü yönetecek.

AKP-HDP-PKK pazarlıkları sonucu tasarı bugün alt komisyonda sonuçlanınca, ivedilikle üst komisyon olan Adalet Komisyonu’nda oradan da zaman kaybedilmeden TBMM Genel Kurulu’nda görüştürülmesi planlanıyor.

Sivil yargıdaki iktidar etkisinden sonra askeri yargıda yapılacak hayati değişiklikle bundan sonra kumpasların en kralları kurulacak.

Şöyle;

Askeri Hakimler yasa tasarısı ile Askeri Yargı, Hükümete bağlanıyor.

Askeri yargıyla ilgili tüm kararlar ve süreçler Milli Savunma Bakanı’na bırakılıyor.

Askeri yargıdaki atama, sicil, ceza vs. işlemleri için Askeri Hakimler Kurulu oluşturulacak. Bu kurulun üyelerinin tamamı doğrudan Milli Savunma Bakanı’nın teklifi ile Başbakan tarafından seçilecek. Askeri hakimlere önceden, sadece uyarma ve kınama cezası verilebilirken Milli Savunma Bakanı’nın kontrolündeki kurulun, meslekten çıkarma cezası bile vermesi mümkün olacak, kimlerin birinci sınıf olacağına siyasi bir kurul niteliğine bürünecek bu kurul karar verecek.
...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin sinsi 'Askeri Yargı' planı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ