AKP'den Türkiye'nin uluslararası kimliğine darbe

Süleyman Şah Türbesi operasyonunu köşesine taşıyan Özel, AKP'nin, Türkiye'nin uluslararası kimliğine darbe indirdiğini ifade etti.
Süleyman Şah Türbesi operasyonunu köşesine taşıyan Habertürk yazarı Soli Özel, silahlı kuvvetlerinin kurtarılmasından yaşadığı memnuyeti yazarken, şehit olan Astsubay Halit Avcı'nın ölümüyle ilgili soruşturma açılması gerektiğini ifade etti.

AKP hükümetinin, açıklamalarıyla Türkiye'nin uluslararası kimliğine darbe indirdiğini ifade eden Özel, kamuoyuna yapılan çocuk muamalesinden de sıkıldığını ifade etti.

İşte Özel'in yazısındaki o kısım...

"Türkiye’nin bir komşu ülkenin sınırları içindeki kendine ait toprağın yerini kendi kafasına göre değiştirebilmesinin hukuken mümkün olmadığına inanıyorum. O nedenle “Toprak vermedik, aldık” türü beyanların Türkiye’nin ziyadesiyle örselenmiş uluslararası kimliğine bir darbe daha indirdiği kanısındayım.

Resmi açıklamalarda gene safdil yerine konulmamıza isyan ediyorum. “Biz gereken yerlere şunu yapacağız dedik onlar da gücümüz karşısında eğilerek onay verdiler” türü bir açıklamanın kulağa nasıl geldiğini tarif edebilmekten acizim.

İktidarın, bir şekilde diyalog kurduğu ve en azından pasif yardımını aldığı anlaşılan PYD’nin terörist olduğunu vurgulama gayretlerini saçma buluyorum. Ve gerçekten de kamuoyunun sürekli çocuk muamelesine maruz bırakılmasından sıkıldım."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "AKP'den Türkiye'nin uluslararası kimliğine darbe" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ