Ahmet Takan: PKK, bölgede ''din ve eğitim'' kurumlarına da el attı

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan bugün köşesinde, PKK'nin bölgede ''din ve eğitim'' kurumlarına el attığını yazdı.
Ahmet Takan, daha önce ''yargı ve vergi sistemi kurup vali ve kaymakamları atayan PKK'nin, son olarak “din ve eğitim” kurumlarına el attığını'' belirtti.

PKK'nin, ''bölgede kurmuş olduğu “kendi eğitim sistemi”ne engel olan veya engel olma potansiyeli bulunan vatansever öğretmenlerin listesini çıkardığını'' ifade eden Takan, ''bu öğretmenlere göz dağı verip göçe zorlamak için dağa çıkarılıp 3-5 gün “misafir” edileceği bilgisinin de iktidara teslim edildiğini'' iddia etti.

İşte Ahmet Takan'ın bugünkü köşe yazısı;

"Müzakere masası"nda AKP iktidarından "özerkliği" koparan terör örgütü PKK'nın bölgedeki alt yapı çalışmaları da son noktaya geldi. Yargı ve vergi sistemini oturtan, Vali ve Kaymakam atamalarını da sürdüren terör örgütü, din ve eğitim kurumlarını düzenleme çalışmalarına da hız verdi.

Bu arada istihbarat ve güvenlik birimlerinden Ankara'ya her gün gelen, iktidarın sümen altına koyup kulak tıkadığı raporlara bir yenisi daha eklendi. Terör örgütü PKK'nın kendi eğitim sistemine engel olan ve engel olma potansiyeli bulunan vatansever öğretmenlerin listesini çıkardığı bildirildi. Bu öğretmenlere göz dağı verip göçe zorlamak için dağa çıkarılacağı bilgisi de PKK'ya teslim olan iktidara rapor edildi.

Başkente gelen istihbarat raporundaki not şöyle:

"... bir taraftan Kürtçe ders kitaplarının hazırlanması ve basılmasına devam edilirken bölücü terör örgütünün hedefinde eğitim sisteminde engel olarak gördükleri vatansever öğretmenler var. Bunları kendilerinin bulunduğu bölgedeki okullardan göndermek için baskı ve korku politikaları artırılıyor. Öğretmenlerin dağa kaçırılarak 3-5 gün alıkonacağı ve bu yolla öğretmenlerin batıya göç ettirilmesi planlanıyor..."

İktidardan aldığı paralel teşvikle ülke birliği ve bütünlüğünden yana olan, bunun uğrunda faaliyet gösteren dershane ve okulları, öğrenci yurtlarını yakıp yıkan terör örgütü, "bağımsızlık" ilan edilmeden önce en doğru işlerden (!) birini yapıyor. Devlet olarak bugüne kadar becerilemeyeni gerçekleştiriyor!.. Tam egemenliğin ve de tam bağısızlığın en hayati noktasını düzenliyor.

Marksist, Allahsız, çizgisinde yıllar önce makas değiştiren bölücü terör örgütü, yine AKP iktidarından aldığı destek ile bölge vatandaşlarına din hizmetleri de sunuyor. PKK'nın Hakkari'ye atadığı sözde vali Kazım Kurt'un, kaymakam atamalarının yanı sıra müftü atamalarına da başladığı bildiriliyor. Bölgedeki istihbarat kaynaklarının verdiği bilgiye göre; alternatif Cuma namazlarıyla gündeme gelen ve bu namazları kıldıran Übeydullah Özmen'i Hakkâri'ye müftü olarak atadı. BDP'li Özmen'in, Bodrum'daki kaçamak(!) haberleriyle hatırlanan bir isim olduğunu da buraya not düşelim.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...


    :

    :

    :

    :

    "Ahmet Takan: PKK, bölgede ''din ve eğitim'' kurumlarına da el attı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ