Şimşek'ten tepki çeken açıklama

Bakan Şimşek, 'Aylıklardaki artışlar, emeklinin satın alma gücünü artırdı' ifadesini kullanarak toplumun aklıyla adeta alay etmeye kalkınca tepki topladı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli aylıklarının 2002-2015 arasında enflasyonun çok çok üzerinde arttığını savunarak, “Aylıklardaki reel artışlar emeklilerin satın alma güçlerini artırdı." şeklinde açıklama yapması, Ocak ayında yüzde 2,32 zam yapılan emeklilerden büyük tepki topladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verilen yazılı soru önergesini cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu çalışanlarının ve emeklilerin mali ve sosyal haklarında yapılan artışların, devletin mali imkanları, ekonomik gelişme ve milli gelir düzeyi, genel geçim şartlarıyla yıllık enflasyon oranları göz önünde bulundurularak tespit edildiğini anlattı.  

OCAK'TAKİ YÜZDE 2.32 ZAMMINA DEĞİNMEDİ

Şimşek, 2002 Aralık-2015 Ocak döneminde emekli aylıklarında önemli artışlar sağlandığını savundu. Bakan Şimşek, bu dönemde en düşük memur emekli aylığının yüzde 258.8, en düşük işçi emekli aylığının yüzde 316.9, en düşük Bağ-Kur’lu esnaf emekli aylığının yüzde 484.2 ve en düşük Bağ-Kur’lu tarım emekli aylığının yüzde 885.3 oranında arttığını iddia etti. Şimşek, Ocak’ta emeklilere yapılan yüzde 2.32 zamma ise değinmedi.

"ENFLASYON ÇOK ÜZERİNDE ARTTI"

Mehmet Şimşek, “Emekli aylıklarındaki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiği ve aylıklardaki reel artışların emeklilerin satın alma güçlerini de artırdığı görülmektedir." dedi.  Öte yandan, emekli aylıklarında genel bir düzenlemeyle ilave artışlar yapılmasına yönelik Maliye Bakanlığı'nda yürütülmekte olan bir çalışmanın bulunmadığını söyledi.

Kaynak: Milli gazete

    :

    :

    :

    :

    "Şimşek'ten tepki çeken açıklama" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ