"Faiz indirimiyle enflasyonu düşürme formülünü yazan Nobel alır"

CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yönelik uyguladığı faiz indirimi baskısını bu sözlerle yorumladı.
Amerikan Doları'nın 2.60'ı gördüğü günlerde gündemin ana maddelerinden biri haline gelen ekonomi ve Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yönelik yoğun olarak uyguladığı faiz indirimi baskısı tartışılmaya devam ediyor.

CNN Türk'te Mirgün Cabas ile Her Şey programında da ekonominin durumu tartışıldı. Programa katılan CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa konuyu herkesin anlayabileceği sadelikte anlattı.

"FAİZ İNDİRİMİYLE ENFLASYONU DÜŞÜRME FORMÜLÜNÜ YAZAN NOBEL ÖDÜLÜ'NÜ ALIR"

Emin Çapa, Cumurbaşkanı Erdoğan ve iktidarın Merkez Bankası'na yönelik faiz indirimi baskısını şu sözlerle yorumladı:

"Erdoğan'ın söylediği gibi faizi indirip enflasyonu düşürme matematiğini yazabilen var mı? Bunun formülünü biri yazabilir mi bana? Faiz düşünce enflasyonun düşeceğini formüle eden biri varsa hemen çıksın, Nobel ödülünü alır. Eğer bunu yapabilen biri varsa Nobel Ekonomi ödülünü alır. Dünyanın büyük bir problemini çözmüş olursunuz çünkü. Enflasyonu kontrol edersiniz. Faizi indirirsiniz enflasyonu kontrol edersiniz. Ekonomisi iyi gitmeyen ülke hemen faizi indirir işler yoluna girer. O yüzden Erdem Başçı'nın yerine kim gelirse gelsin yapabileceği bir şey yok."

    :

    :

    :

    :

    ""Faiz indirimiyle enflasyonu düşürme formülünü yazan Nobel alır"" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete