LYS'ye girecek öğrencileri saç diplerine kadar aradılar

Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) maratonu başladı. Sınava gelen öğrencilerin saç diplerine kadar aranması dikkat çekti.
Üniversiteye girişinde ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu saat 10.00'da başladı. Sınava giren öğrenciler saç diplerine kadar arandı. Emniyet personelinin yoğun aramaları nedeniyle öğrencilerin morallerin bozulduğu görüldü.



Tek oturumda yapılacak olan sınavda adaylara, (LYS-4) Tarih, Coğrafya-2, Felsefe ve Din Kültür ve Ahlak Bilgisi soruları yöneltilecek. Adaylar, 90 soruya 135 dakika da cevap vermek için ter döktü. Sınava giren öğrenciler, kimlik kontrolleri yapılarak içeri alındı.



Konya’da üniversite adayları sınavdan yaklaşık 1 saat önce sınava girecekleri okula gidip beklemeye başladı. Kalem, peçete, cüzdan, saat, kolye ve küpe gibi eşyanın alınmadığı sınavda, öğrenciler sınava 45 dakika kala güvenlik kontrolünden geçirilerek salona alındı.



Güvenlik kontrolü sırasında plastik su şişelerin üzerinde bulunan etiketler, öğrencilerin saçlarındaki metal tokalar, parmaklarındaki yüzük, kolye ve kemerler de çıkartıldı. Bazı öğrenciler ise yasaklardan haberlerinin olmadığını belirterek görevlilerle tartıştı. 

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "LYS'ye girecek öğrencileri saç diplerine kadar aradılar" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete