Onlarca öğretmen seminer salonuna kilitlendi!

MEB, Alevi düşmanı yazar Nurettin Topçu dayatmasında ısrar ediyor. Son olarak Bursa'da öğretmenlere verilen seminerde öğretmenler dışarıya çıkmasınlar diye salona kilitlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yazar Nurettin Topçu’nun ‘Türkiye’nin Maarif Davası’ adlı kitabını yaz dönemi seminer konuları içine alarak öğretmenlere dayatmaya çalışıyor.

Öğretmenler ise ırkçı, şeriatçı, cinsiyetçi, eğitim önerileriyle tanınan ve Alevi düşmanlığını her fırsatta dile getirmiş olan yazarın görüşlerinin seminer konusu içine alınarak, meşrulaştırılmasına tepki gösteriyor. Ancak AKP iktidarı, ‘seminerler’ konusunda ısrarlı. Bu doğrultuda yandaş müdürler görevlendiriliyor, eğitimcilere baskı yapılıyor hatta kişilik haklarını hiçe sayan uygulamalar ortaya konuyor.

KİŞİLİK HAKLARI AYAKLAR ALTINDA

Bursa’da yaşananlar bir skandal niteliğinde. Şehirde verilen Nurettin Topçu semineri için ildeki çeşitli okullardan bir araya getirilip büyük bir merkezde toplanan öğretmenler, dışarıya çıkmasınlar diye salona kilitlendiler. Öte yandan eğitimciler, Bursa’daki okullarda görev alan müdürlerin Nurettin Topçu seminerine katılmak istemeyen öğretmenlere ek dersleri kesmekle tehdit ettikleri de ortaya çıktı.

Öğretmenler, olaya, “Artık herkes haddini bilmeli, biz koyun sürüsü değiliz. Bu türden gerici, yobaz dayatmalara boyun eğmeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi. Eğitimcilerin nasıl bir baskı altına alınıp salona kilitlendikleri de bu görüntülerle belgelendi.




ŞERİATÇI, CİNSİYETÇİ, MEZHEPÇİ

Nurettin Topçu’nun; her yaştaki karma eğitimi felaket olarak tanımlayacak kadar şeriatçı, ‘Alevilik, tarikatları kalbinden kemiren şer güçtür’ diyecek kadar mezhepçi ve kadın özgürlüğünü ‘yalnızlaşma’ olarak nitelendirecek kadar da cinsiyetçi bir yazar olarak biliniyor. Pek çok ildeki öğretmen, Topçu seminerlerine karşı ayakta ve eylemler yapıyor.

Kaynak: birgun.net - Erk ACARER

    :

    :

    :

    :

    "Onlarca öğretmen seminer salonuna kilitlendi!" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete