​İmam hatip öğrencileri ‘ahlak zabıtası’ ilan edildi

Aydın’da düzenlenen ‘kötü alışkanlıklardan korunma’ seminerinde imam hatip öğrencileri ‘ahlak elçisi’ ilan edildi.
Seminerde konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, öğrencilere, “Topluma örnek olacak, nice ölülerin kendilerinde dirilecek sizler, bu kötü alışkanlıklarla değil, bunların önüne set ve cazibe merkezi olacak kişilersiniz. Siz önder olacaksınız” diye seslendi.

‘BU GÖREVİ SİZE VERİYORUZ’

DHA’nın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte semineri organize eden  Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli, “İmam Hatip Lisesi öğrencileri ahlak elçisidir. Bunu hatırlatmak için buradayız. Mahallenizde, sokağınızda kötü alışkanlıklar içinde olan kimselere doğruluğu anlatmanızı istiyorum. 25 yılını imam hatip davasına veren bir ağabeyiniz olarak bu görevi size veriyoruz” dedi.

DİN EĞİTİMİ VERMEZSENİZ ÇOCUKLARI KURBAN EDERSİNİZ

Programda konuşan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, “Gelişim çağındaki çocuklara doğru bir din eğitimi verilmez ve kalplerine Allah sevgisi yerleştirilmezseniz insanı köle yapan akılların kurbanı edersiniz” ifadesini kullandı.

‘ÖNDER OLACAKSINIZ’

İmam hatip öğrencilerinden,  diğer liselerde okuyanlara göre çok daha fazla şey beklendiğini vurgulayan Aydın Valisi Erol Ayyıldız ise, “Önder olan kişiler vardır. Ölülerin kendinde dirilen kişiler vardır. Bunlara en iyi örnek İmam Hatip gençliğidir. Topluma örnek olacak, nice ölülerin kendilerinde dirilecek sizler, bu kötü alışkanlıklarla değil, bunların önüne set ve cazibe merkezi olacak kişilersiniz. Siz önder olacaksınız” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "​İmam hatip öğrencileri ‘ahlak zabıtası’ ilan edildi" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete