Ünlü mankene Erdoğan cezası dış basında

Merve Büyüksaraç'a Erdoğan hapsi dünya basınında.
Dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan ile Merve Büyüksaraç arasındaki dava karara bağlandı. Mahkeme sonucunda Merve Büyüksaraç, 14 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Dava, İngiliz basınında da yer buldu. Haberde yapılan değerlendirmede The Guardian davayı, “endişelendirici” buldu.

İngiliz medya organı The Guardian, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Başbakan olduğu dönemde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın karara bağlanması sonucu 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası alan Merve Büyüksaraç’ı haberinde konu aldı.

2006 Türkiye Güzeli Merve Büyüksaraç’ın İnstagram hesabı üzerinden paylaştığı bir şiirin hakaret olarak yorumlandığını belirtti. The Guardian durumu, “Özgürlüklerin kısıtlandığına dair endişeleri derinleştirici” olarak yorumladı.

-“BİR ZAMANLAR DEMOKRASİ MODELİYDİ”-

The Guardian haberinde, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu 2014’ten beri yaklaşık 2000 hakaret dosyası açıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı’na hakaret davalarının “nadiren” açıldığını öne süren yayın organı, “Davalar, bir zamanlar Müslüman demokrasisine model olarak görülen bir ülkedeki özgürlükler açısından duyulan endişeleri derinleştirecek nitelikte.” ibresini kullandı.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "Ünlü mankene Erdoğan cezası dış basında" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete