close

Ukrayna'da çatışmalar yeniden başladı

Ukrayna'da yoğunlaşan çatışmalar Ukrayna yetkililerince ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından doğrulandı.
Ağır silah ve tankların dahil olduğu çatışmaların Donetsk'in dış bölgelelerinde bulunan Mariinka ve Krasnohorivka bölgelerinde yoğunlaştığı belirtildi.Ukrayna'nın doğusundaki Mariinka kasabasında çıkan çatışmalarda 3 asker ile 10 ayrılıkçının yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Danışmanı Markiyan Lubkivskiy, yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin ayrılıkçıların Mariinka ve Krasnogorovka kasabalarına düzenlediği saldırıları püskürttüğünü kaydetti.

Lubkivskiy, taraflar arasında çıkan çatışmalarda 10 ayrılıkçının öldürüldüğünü, 80'inin ise yaralandığını vurgularken, Mariinka kasabası yakınlarında çıkan çatışmalarda öldürülenler arasında Rusya silahlı kuvvetleri mensubu 4 özel tim askerinin de bulunduğunu ifade etti.

Görgü tanıkları bu çatışmaların Minsk anlaşmasıyla başlayan ateşkesten bu yana gerçekleşen en şiddetli çatışmalar olduğunu belirtiyor.

2014'TEN BERİ 6 BİN 400'Ü AŞKIN KİŞİ ÖLDÜ

Donbass yetkilileri, Ukrayna Ordusu’nun ateşkesi ihlal ettiğini iddia etti. Tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti, Ukrayna tarafının ağır silahlarla saldırıya geçtiğini, kendilerinin savunma pozisyonunda olduklarını açıkladı.

Ukrayna basınına yansıyan haberlerde, Lugansk bölgesinde yaşanan çatışmalarda iki sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. 2014'in Nisan ayından bu yana devam eden çatışmalarda 6 bin 400'ü aşkın kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

Kaynak: HaberTürk

    :

    :

    :

    :

    "Ukrayna'da çatışmalar yeniden başladı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete