Rusya onları Suriye'de terörist olarak görüyor

Lavrov Suriye’de hangi örgütleri terörist olarak gördüklerini açıkladı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de IŞİD ve Nusra Cephesi haricinde “İslam Ordusu” ve “Ahrar’üş Şam” örgütlerini de terör örgütü olarak kabul ettiklerini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Zvezda televizyonuna verdiği röportajda Suriye’de IŞİD ve Nusra Cephesi gibi Batı tarafından da terör örgütü kabul edilen örgütlerin yanı sıra hangi örgütleri terörist olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

TASS Haber Ajansı’nın haberine göre Lavrov, “Teröristlerin müzakere masasında yerinin olmadığı açık bir şekilde belirtildi ve terörist olduğuna inandığımız iki grubu temsil eden katılımcıların da bulunduğu son görüşme turunun ardından kafamızda bazı soru işaretleri belirdi” diye konuştu.

Lavrov bu iki örgütün Ceyş el İslam ve Ahrar’üş Şam olduğunu belirterek, bu iki örgütü terörist olarak değerlendirmelerinin gerekçelerini şöyle açıkladı: “İslam Ordusu düzenli olarak Şam’ın sivil yerleşimlerini bombalıyor; büyükelçiliğimize havan topu saldırısı düzenleyenler de bunlar. İkincisi, Ahrar’üş Şam ise BM Güvenlik Konseyi tarafından yasaklanan El Kaide’nin doğrudan bir uzantısı.”

Suriye’deki krizin yine de BM Güvenlik Konseyi Kararı çerçevesinde çözüme kavuşturulabileceğine inandıklarını söyleyen Lavrov, “Bir çıkış yolu var. Bu yol, BM Güvenlik Konseyi’nin son kararında yazılı.” diye konuştu.

Kararın iki mesajı olduğunu söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı, bunların Ocak ayında bir siyasi sürecin başlatılması ve BM’nin bu sürece sadece belirli muhalif grupları değil, son 1,5-2 yılda yürütülen bütün toplantıların katılımcılarını katması gerekliliği olduğunu söyledi. Lavrov, bu toplantıların Riyad’da yapılan son toplantının yanı sıra Moskova ve Kahire’de yapılan toplantıları da içerdiğinin altını çizdi.

    :

    :

    :

    :

    "Rusya onları Suriye'de terörist olarak görüyor" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete