Klintseviç'ten Davutoğlu'na 'talimat' yanıtı: Kimseyi aptal zannetmeyin

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Klintseviç, Türkiye'nin gerçekleştirdiği Su-24 saldırısının önceden önceden planlandığını, bu nedenle olay günü Türk yönetimindeki tepe isimlerin onayının gerekmediği söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu dün özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Rus uçağını düşürme talimatını kendisinin vermediğini söylemişti. Davutoğlu, angajman kuralı uygulama yetkisini genelkurmay başkanına devrettiğini, genelkurmay başkanının ise bu yetkiyi hava kuvvetleri komutanına verdiğini söylemişti. Başbakan, "Rus uçağını düşürün diye bir talimat olmaz zaten, 17 saniyede bana ulaşıp da ben talimat vermiş, geri dönmüş olabilir miyim? Hayır" diye konuşmuştu.

Davutoğlu'nun sözlerini değerlendiren Klintseviç ise saldırının zaten daha önceden planlandığını, dolayısıyla Türk yönetiminden herhangi birinin onayına gerek kalmadığını belirtti.

'TALİMAT VERİLMEMİŞ OLMASI MÜMKÜN'

Rus yetkili, "Ahmet Davutoğlu'nun Rus uçağının vurulması için talimat vermemiş olması son derece mümkün. Uçak Suriye hava sahasında Türkiye sınırına yakın mesafede birkaç saniye süreyle durduğu sırada, böyle bir talimatı vermek gerçekten de zor olurdu" dedi

'İLAVE TALİMAT DEĞİL UYGUN DURUMUN OLUŞMASI BEKLENDİ'

Hiç kimsenin aptal zannedilmemesi gerektiğini belirten Klintseviç, "Rus uçağına yönelik provokasyon, Türk yönetimindeki tepe isimlerin onayı alınarak önceden planlandı. Bu nedenle ilave talimat beklenmedi, sadece uygun durumun oluşması beklendi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sputnik Türkiye

    :

    :

    :

    :

    "Klintseviç'ten Davutoğlu'na 'talimat' yanıtı: Kimseyi aptal zannetmeyin" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete