​Putin’in IŞİD planı

Putin IŞİD'le mücadele planında, Esad yönetimi ve Kürt güçleri arasında uluslararası ittifak kurulmasını önerdi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve Arap ülkelerine Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov aracılığıyıla kendi IŞİD mücadele planını aktardı. Putin’in planına göre; IŞİD’e karşı mücadelede en etkili yol, Bağdat, Esad yönetimi ve Kürt güçleri arasında uluslararası destekle ittifak kurulması.


Rusya, ABD ve Körfez ülkeleri arasında Katar’da gerçekleşen dışişleri bakanları görüşmesinde, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Putin’in IŞİD’le mücadele önerisini ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile paylaştı. Lavrov, “Irak ve Suriye topraklarında başta ABD olmak üzere Batı’nın radikal terör örgütü IŞİD ile mücadele ittifakı hiçbir sonuç vermedi. Bu gerçeğe dikkat çeken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, benim aracılığımla kendi planını sundu” açıklamasını yaptı.

İLK ŞART BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ONAYI

Putin’in önerdiği plana şart koştuğu en önemli maddenin, BM Güvenlik Konseyi onayı olduğunun altını çizen Lavrov, plana göre Irak ve Suriye topraklarında Bağdat yönetimi, Şam rejimi ve Kürt güçlerinin uluslararası destekle ittifak kurulması gerektiğini öngörüyor. IŞİD’den kurtulmak için en sağlam planın bu olduğunu düşünen Putin’e, Washington’dan nasıl bir tepki geldiği ise henüz bilinmiyor.

    :

    :

    :

    :

    "​Putin’in IŞİD planı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete