'İsrail daha güvensiz olacak'

Independent, "İsrail Netanyahu baştayken daha az güvenli" olduğunu ifade etti.
İsrail'deki genel seçimleri Başbakan Benyamin Netanyahu'nun önde tamamlaması birkaç İngiliz gazetesinin başyazılarında yer verdiği konulardan biri bugün. Bunlardan biri de Independent. Gazete "İsrail Netanyahu baştayken daha az güvenli" ve şöyle devam ediyor;

"NETANYAHU VE OBAMA GEÇİNEMİYOR"

"Likud lideri halkın umutlarına değil, korkularına seslendi. Ancak Netanyahu'nun gündeminde İsrail'i uzun vadede daha güvenli hale getirmeye aday çok az şey var. Filistin devleti olmayacağı konusundaki ısrarı sadece tahrik edici değil, aynı zamanda sersemce bir budalalık. Filistin devleti kurulması barışın garantisi değil, ama bunu reddetmek çatışmayı devamlı kılar.

Belki de İsrail halkının en çok endişe etmesi gereken Netanyahu'nun İsrail'in dostları sayılabilecek ülkelerde karşılaştığı düşmanlık. Netanyahu ve Barack Obama geçinemiyor. Batı'da yaşayan Yahudilerin güvende olup olmadığını sorgulayarak Avrupalı liderleri de kendisine düşman etti.

"DEVLET ADAMI TAKINAN BİR ZORBA"

Seçim vaatlerini yerine getirirse bu ilişkilerin gelişmesi de zor. İsrail hiç şüphesiz her zamankinden daha düzensiz bir Ortadoğu’da pek çok tehditle karşı karşıya. Ancak devlet adamı pozları takınan bir zorbayla durumun düzelip düzelmeyeceği en hafif ifadeyle belirsiz"

Kaynak: BBC Türkçe

    :

    :

    :

    :

    "'İsrail daha güvensiz olacak'" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ