​İran’ı karıştıran kaza!

Tahran’daki bir trafik kazası, İranlı dini elitin lüks yaşamını eleştiri oklarının hedefine koydu.
Nükleer programı nedeniyle yıllardır ağır yaptırım altında olan İran’da ekonomik sıkıntılar halkı vururken yönetici elitin lüks yaşam sürmesine tepkiler artıyor. Tahran’da meydana gelen bir trafik kazası, elitlere yönelik tartışmanın bir kez daha alevlenmesine yol açtı.

Başkentte dedikodu kazanının kaynamasına yol açan kaza, 23 Nisan günü sabah saat 05.00 sıralarında yaşandı. Tahran’ın Şeriati Bulvarı’nda, Porshce marka bir otomobil saatte 190 kilometre hızla giderken refüjlere çarptı.

Olay yerine giden sağlık ekipleri, 20 yaşındaki kadın Perivaş Ekberzade’nin kazada öldüğünü belirledi. Kazayı bir skandala çeviren asıl detay ise Ekberzade’nin kullandığı otomobildeki ikinci kişinin kimliğinin belirlenmesiyle ortaya çıktı. Hastaneye kaldırılırken ölen ikinci kişinin İran İslam Devrimi’nin lideri Ruhullah Humeyni’nin eski yardımcılarından birinin torunu olan 21 yaşındaki Muhammed Hüseyin Rabbani-Şirazi olduğu belirlendi.

Lüks otomobilin de Hüseyin Rabbani-Şirazi’ye ait olduğu tespit edildi. Kazada ölen Ekberzede’nin de Rabbani-Şirazi ile yasak aşk yaşadığı anlaşıldı. Çünkü Rabbani-Şirazi’nin başka bir kadınla nişanlı olduğu öğrenildi. Kazanın ardından İran sosyal medyasında elitlerin lüks yaşamına ilişkin sert mesajlar paylaşıldı.

SOSYAL MEDYA KARIŞTI

Sosyal medyadaki mesajlarda, kazada ölen genç kadının Tahran’ın yoksul semtlerinden birinde yaşadığına dikkat çekildi. Facebook ve Instagram hesaplarındaki fotoğraflarda genç kadının başının açık, yüzünün estetikli olduğu ve büyük elmas yüzükler taktığı fark edildi. Ekberzade’nin fotoğrafların altına, “Yoksul mahalle güzeli sonunda kendini yaktı” gibi yorumlar yazıldı.

AİLESİ ‘BİSİKLETİ BİLE YOKTU’ DEDİ

Rabbani-Şirazi’nin otomobili de eleştiri oklarının hedefindeydi. İran’da 178 bin dolara (500 bin TL) satılan otomobilin, kazadan 2 gün önce Rabbani-Şirazi tarafından satın alındığı ortaya çıktı. Ailesinin “Oğlumuzun bir bisikleti bile yok” açıklaması, tepkileri daha da artırdı. Instagram’da bir kadın kullanıcı, “Allah’a şükür bu dünyada paranın ve servetin dağılmasında adalet yok ama ölümde adalet var” diye yazdı.

    :

    :

    :

    :

    "​İran’ı karıştıran kaza!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ