IŞİD, Palmira'da köle ticareti yapmış

İngiliz gazetelerinde bugün Suriye ordusunun antik kent Palmira'yı IŞİD'in elinden geri almasına ilişkin haberler öne çıkıyor.
The Daily Telegraph gazetesinde yer alan bir haberde, antik kentin yüzde 80'inin iyi durumda olduğu yüzde 20'lik kesiminin ise beş yıllık restorasyon sürecine girmesi gerektiği yazıyor.

Gazete, Suriye rejiminin antik kenti tamamen yok etmemesi için IŞİD'i ikna etmeye çalıştığı iddiaları da olduğunu aktardığı haberinde Suriye'nin tarihi eserlerinden sorumlu bakan Maamound Abdulkarim'in sözlerine de yer veriyor.
Haberde, "Abdulkarim, rejimin IŞİD'in şehri tamamen yok etmemesi için şehrin içindeki 45-50 kişiyle gizli görüştüğünü ifşa etti" deniyor.

Abdulkarim'in şu sözleri aktarıldı: "IŞİD, eğer her şeyi yok ederse büyük bir halk ayaklanması olacağını gördü. Çalmadı ve her şeyi yok etmedi."

Bakana göre Suriye hükümeti UNESCO'nun desteğini alırsa, antik kentin restorasyonu beş yıl içinde tamamlanabilir.

Times gazetesi, IŞİD'in Palmira'yı seks kölelerini satmak için kullandığını yazdı. Habere göre IŞİD, burada "seks köleleri için açık artırma düzenliyordu."

Suriye ordusunun Palmira'yı IŞİD'den geri almasının ardından ortaya çıkan belgelere dayandırılan haberde, geçen ay Haziran tarihli bir belgede "Kadın köle satın almak isteyenler, tugayın ana merkezine kaydolun" yazdığı belirtiliyor.

Kaynak: BBC Türkçe

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD, Palmira'da köle ticareti yapmış" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete