Irak'tan şok açıklama: "Saldırıyı önceden biliyorduk"

Paris saldırısının ardından konuşan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, "Iraklı istihbarat kaynakları ABD, Fransa ve İran'a IŞİD tarafından saldırı düzenleneceği bilgisini aldı ve bu durum sözkonusu ülkelere bildirildi" dedi.
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Paris'teki eş zamanlı saldırıların ardından IŞİD ve terör konularında değerlendirmelerde bulundu.

Caferi, Iraklı istihbarat kaynaklarının IŞİD'in Fransa, ABD, İran ve diğer bazı ülkelere saldırı hazırlığında olduğu bilgisini aldığını ve bunu sözkonusu ülkelere ilettiklerini söyledi.

IRAK'TA YÜZÜN ÜZERİNDE ÜLKEDEN IŞİD MİLİTANLARI VAR

Suriye'deki IŞİD'i bitirme meselesinin sadece Suriye'nin meselesi olmadığını dile getiren Caferi, "Bu durum bütün dünya ülkelerini ilgilendiriyor. Mısır, Lübnan, Irak ve Fransa'da olanlar terörün dünyaya tehdit olduğunun en büyük kanıtıdır" diye konuştu.

Bir yıl önce Irak'ta 82 ülkeden gelen IŞİD mensuplarının bulunduğunu belirten Caferi, "Şu an bu sayı yüzün üzerine çıktı. Buna karşın olayın uluslararası boyutu beklenen ciddiyetle ele alınmadı. Nerede hizmet, insani yardımlar? Sığınmacılara yardımlar nerede?" diye konuştu.

Paris'te önceki gün IŞİD tarafından altı noktada eş zamanlı olarak düzenlenen saldırılarda 130 kişi ölmüş, 99'u ağır 253 kişi ise yaralanmıştı.

IŞİD, daha önce Fransa'nın yanısıra Lübnan, İran, Kuveyt, Suudi Arabistan, Mısır, Tunus, Belçika gibi pek çok ülkede silahlı ve bombalı eylemler düzenlemişti.

    :

    :

    :

    :

    "Irak'tan şok açıklama: "Saldırıyı önceden biliyorduk"" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete