David Cameron hakkındaki ‘domuz iddiası' İngiltere'yi karıştırdı

Britanya Başbakanı David Cameron'un üniversite yıllarında ölü bir domuza uygunsuz hareketlerde bulunduğu iddiası İngiltere'yi karıştırdı
Britanya Başbakanı David Cameron hakkında Muhafazakâr Parti'nin eski Başkan Yardımcısı Lord Ashcroft ve gazeteci Isabel Oakeshott tarafından ortaklaşa kaleme alınan ‘Call Me Dave' (Bana Dave de) isimli resmi olmayan biyografi kitabındaki, "Başbakanın Oxford Üniversitesi'ndeki öğrencilik yıllarında ‘Piers Gaveston' adlı öğrenci kulübüne girebilmek için cinsel organını ölü bir domuzun ağzına koyduğu iddiası" ülkeyi karıştırdı.

İddia, Cameron'la bir dönem birlikte çalışan ancak şimdi kavgalı olduğu siyasetçi ve işadamı eski Muhafazakar Parti başkan vekili Lord Ashcroft'un eski Sunday Times siyaset editörü Isabel Oakeshott ile birlikte yazdığı ‘Call me Dave' kitabında yer alıyor.

Kitapta, Cameron'un öğrencilik yıllarında garip prosedürleri olan ‘Piers Gaveston' adlı öğrenci kulübüne girebilmek için ölü bir domuz ile uygunsuz davranışlarda bulunduğunu iddia ediyor. Bu iddianın kaynağı ise, kitapta Oxford'da Cameron'la aynı dönemde okuyan biri olarak gösteriliyor. Ancak bu ismin kim olduğu kitapta yer almıyor.

DAILY MAIL MANŞET YAPTI

Kitabı manşetine taşıyarak Britanya'yı ayağa kaldıran ise, sansasyonel haberciliğiyle tanınan Daily Mail gazetesi. Gazete, kitaptaki iddiayı, "Geleceğin başbakanının bedeninin özel bir kısmını bir hayvanın ağzına soktuğu iddia ediliyor" ifadesiyle okuyucularıyla paylaştı.

Öte yandan kitapta bu hayli sıradışı iddianın bir de kanıtı olduğu belirtiliyor. Ashcroft, iddia sahibinin kendisine üç kez geldiğini, her defasında daha fazla ayrıntı verdiğini ve olayın gerçekleştiği ana dair bir de fotoğrafın yer aldığını öne sürdüğünü yazdı. Ancak Ashcroft, iddia sahibinin bu fotoğrafı kendisine göstermediğini kaydetti.

‘UYUŞTURUCU KULLANIYORDU'

Kitapta ayrıca, başbakanın aynı dönemde marihuana içtiği ve evinde kokain içilmesine izin verildiği iddiaları da yer alıyor. Hayli ciddi iddiaları Başbakanlık sözcüsüne soran Independent gazetesi ise, sözcünün "Bizden yorum yok. Hiçbir iddia üzerine" yanıtını verdiğini yazdı.



İNGİLİZ BASINI CAMERON VE ASHCROFT ÇEKİŞMESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Britanya basını, şimdilik detayları bilinmeyen bu iddiaya hayli temkinli yaklaşıyor. Adanın saygın gazetelerinden Guardian ve Independent, Daily Mail'in böyle bir haber yaptığını okuyucularına duyursa da, Cameron ve kitabın yazarı Ashcroft ile ilgili siyasi çekişmeyi hatırlatmayı da ihmal etmedi.

Guardian, kitabın "Ashcroft'un başbakanla arasının nasıl açıldığının bir işareti" yorumunu yaptı. Gazete, Cameron'ın 2010 yılındaki genel seçimlerden sonra Ashcroft'a önemli bir görev sözü verdiği ancak bu sözü yerine getirmediğinin iddialar arasında olduğunu kaydetti.

İDDİA SOSYAL MEDYADA OLAY YARATTI: #piggate

Öte yandan, Britanya'da sosyal medya iddiaya basın kadar temkinli yaklaşmadı. Kullanıcılar, kısa sürede ABD'deki ‘Watergate Skandalı'ndan esinlenerek iddiayı #piggate etiketiyle yaymaya başladı.

    :

    :

    :

    :

    "David Cameron hakkındaki ‘domuz iddiası' İngiltere'yi karıştırdı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete