İşte Rusya'nın ABD'ye şartları

Rusya, öne sürdüğü şartlar yerine getirilirse IŞİD'e karşı koalisyona katılmaya sıcak bakıyor.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi İlya Rogaçev, Moskova'nın sunduğu şartların yerine getirilmesi halinde, IŞİD'e karşı koalisyona katılabileceklerini açıkladı. Öte yandan Rusya ve ABD dışişleri bakanlarının New York’te iki kez bir araya geleceği açıklandı.

Sputnik’in yansıttığı habere göre, Rogaçev, Rusya’nın IŞİD ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyona katılma şartlarını sıraladı:

"Eğer Suriye kriziyle ilgili tüm taraflar koalisyona dahil edilirse, BM Güvenlik Konseyi'nden güç kullanmak için yetki alınırsa ve koalisyon BM himayesinde uluslararası hukuka tamamen uyarak hareket ederse, Rusya'nın koalisyonda yer alması teorik olarak mümkün olabilir."

ABD’den daha önce yapılan açıklamada, Rusya'ya IŞİD'e katılması yönünde teklif sunma hazırlığı yapıldığı belirtilmişti.

-LAVROV VE KERRY NEW YORK’TA İKİ KEZ GÖRÜŞECEK-

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’ın BM Genel Kurulu nedeniyle gideceği New York’ta ABD’li mevkidaşı John Kerry ile bir araya geleceği açıklandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Lavrov ve Kerry’nin 27 ve 29 Eylül tarihlerinde iki görüşme gerçekleştireceği belirtildi. Görüşmelerde, Ukrayna ve Suriye’deki çatışmaların yanı sıra İran ile P5+1 ülkeleri arasında imzalanan anlaşmanın da ele alınması bekleniyor.

    :

    :

    :

    :

    "İşte Rusya'nın ABD'ye şartları" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete