Putin'den BM'de çarpıcı açıklamalar!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada 'Suriye hükümetiyle işbirliği yapmamak hata' ifadesini kullandı.
Terözime karşı uluslararası koalisyon çağrısında bulunan Putin, bu koalisyonu Nazi karşıtı koalisyona benzetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 yıl sonra Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya İkinci Dünya Savaşı’nın sonunu hatırlatarak başladı. Birleşmiş Milletler’in ‘benzersiz’ olduğunu söyleyen Putin, 1945’te Nazileri yenen ülkelerin uluslararası düzenin ana prensiplerini oluşturmak için Yalta’da bir araya geldiğini söyledi.

Rusya lideri, 70 yıl boyunca BM’de fikir ayrılıkları olduğunu belirtti ve veto hakkının tüm BMGK üyeleri tarafından kullanıldığını, bu durumun beklenir olduğunu ifade etti.  "Dünya değişiyor ve BM de bu değişime ayak uydurmalı. Rusya, BM'nin bu konuda ortakları ile işbirliğine hazır ama BM'nin meşruiyetini azaltmaya yönelik her adım çok tehlikelidir, kaosa yol açar" diyen Putin'in konuşması esnasında Ukrayna heyeti salonu terk etti. 

"SURİYE'DE ESAD VE KÜRT MİLİSLER DIŞINDA KİMSE IŞİD'LE MÜCADELE ETMİYOR"

Suriye krizinin sorumlusunun Suriyeli muhalifleri destekleyenler olduğunu belirten Putin, "Onları (Suriyeli muhalifler) donatıp eğitiyorlar, sonra da onlar IŞİD'in saflarına geçiyor" dedi. Putin, "Rusya, her zaman net bir şekilde terörizmin karşısında durdu. Şu anda Irak ve Suriye gibi terörle mücadele eden ülkelere yardım ediyoruz. Suriye ordusu ile işbirliği yapmayı reddetmek hatadır. Suriye'de Esad hükümeti ve Kürt milisler dışında hiç kimse IŞİD'le gerçek anlamda mücadele etmiyor" dedi.

"NE YAPTIĞINIZIN FARKINDA MISINIZ?"

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya dışarıdan yapılan müdahalelerin yıkım yarattığını belirten Putin, bu duruma yol açan ülkelere “Ne yaptığınızın farkında mısınız?” sorusunu sordu. IŞİD saflarında Iraklı eski askerler olduğunu söyleyen Putin, militanların birçoğunun da Libya’dan geldiğini vurguladı. IŞİD’in İslam dünyasında egemenlik aradığını söyleyen Putin, örgüte desteğin engellenmesi gerektiğini belirtti. Putin, IŞİD’in Rusya’nın da aralarında bulunduğu ülkeleri tehdit ettiğini kaydetti. 

"İSLAM'IN ÖZÜNÜ DE KİRLETİYOR"

"IŞİD, durduk yere ortaya çıkmadı. Onu istenmeyen rejimlere karşı bir silah olarak kullandılar. IŞİD sadece bir tehdit yaratmıyor, İslam'ın özünü de kirletiyor" diyen Putin, terörizme karşı uluslararası koalisyon çağrısında bulundu ve bu koalisyonu Nazi karşıtı koalisyona benzetti. Müslüman ülkelerin koalisyonda önemli bir rol oynayacağını belirten Putin, militanların İslam’ı kötüye kullandığını söyledi.

Ukrayna’da geçen yıl dışarıdan yönetilen bir darbenin gerçekleştiğinin altını çizen Putin, bunun bir iç savaşı tetiklediğini vurguladı. Rusya lideri, Donbas bölgesindeki halkın tercihine saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Putin, "Birlikte çalışarak dünyayı istikrarlı ve güvenli yapacağımıza eminim" dedi. 

Kaynak: radikal.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "Putin'den BM'de çarpıcı açıklamalar!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete