çArşı Davası New York Times’da

Gezi direnişine destek verdiği için hakkında dava açılan Beşiktaş taraftar grubu çArşı, New York Times gazetesinde de haber oldu.
Gazete, Çarşı davasını okuyucularına “Geçen yılda ülke çapında gerçekleşen hükümet karşıtı gösterilerle ilgili binlerce kişi hakkında dava açıldı. Salı günü sırası futbol taraftarlarında idi” sözleriyle duyuruyor.

NYT, Gezi Parkı ile ilgili olarak geçen yıl yapılan protesto gösterilerini, “10 yılın aşkın iktidar döneminin ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam yanlısı hükümeti için ilk ciddi tehdit” olarak görüyor ve Çarşı davası sanıklarının suçlu bulunması durumunda müebbet cezasıyla karşı karşıya kalacağına dikkat çekiyor.

“TERÖRİST DEĞİL, TARAFTARIZ BİZ”

Yargılanan taraftarları desteklemek üzere mahkemeye gidenlerin “Terörist değiliz taraftarız biz” şeklinde sloganları söyledikleri belirtiliyor ve davanın zamanlanmasına işaret edilerek yargılamanın “14 Aralık” operasyonunun sadece birkaç gün sonra başladığı kaydediliyor.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBE”

ABD’li gazete, operasyon çerçevesinde medya mensuplarının gözaltına alınmasının AB tarafından “ifade özgürlüğüne darbe” olarak eleştirildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise, “AB kendi işine baksın” karşılığını verdiğini de anlattığı haberinde “kısasa kısas tarzındaki açıklamaları, Türkiye’nin AB’ye katılma hedefine son darbe” nitelemesini yapıyor.

Gezi gösterileri ile ilgili 5 bin 300’den fazla kişinin gözaltına alındığına dikkat çeken NYT, haberini, yargılanan Çarşı taraftarlarına destek amacıyla mahkemeye giden ve başka bir takım taraftarı olduğunu anlatan bir kişinin, “Bu hükümet ile hükümetin ‘diğerleri’ olarak nitelediği başkalar arasındaki bir maçtır. Hükümetle bu maçı kazanmasak eğer kaybedenler, adil yargılama, saygınlığımız, çocuklarımıza miras bırakacağımız parlak bir gelecek ve bizim kamu vicdanımız olacak” sözleriyle noktalıyor.

    :

    :

    :

    :

    "çArşı Davası New York Times’da" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete