Barack Obama'dan İran açıklaması

Obama: "İran’ın nükleer silah elde etmesinin tüm yolları kapandı"
ABD Başkanı Barack Obama, İran ile Viyana’da yapılan nükleer program görüşmelerinde anlaşma sağlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Obama, anlaşmanın İran’ın nükleer silah elde edebileceği tüm yolların önünü kestiğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, yardımcısı Joe Biden ile birlikte, Avusturya’nın başkenti Viyana’da İran’ın nükleer programı konusunda nihai anlaşmaya varılması konusunda Beyaz Saray’da sabah erken saatlerde açıklama yaptı.

ABD ve uluslararası ortaklarının yaklaşık iki yıl süren müzakerelerin ardından büyük bir başarı elde ettiğini belirten Obama, İran ile kapsamlı, uzun süreli anlaşmanın İran’ın nükleer silah elde etmesini önleyeceğini belirtti. Obama, “Anlaşmayla İran’ın nükleer silah elde edebileceği tüm yollar kesildi” dedi..

ABD KONGRESI’NE ÇAĞRI

Obama, İran’ın nükleer programına yönelik varılan nihai anlaşmanın ABD’nin ve müttefiklerinin ulusal çıkarları doğrultusunda olduğunu belirterek, ABD Kongresi’nin anlaşmayı reddedecek bir yaklaşımdan kaçınmaları çağrısında bulundu. Obama, “Bu anlaşmanın başarılı şekilde uygulanmasını önleyecek herhangi bir yasayı veto edeceğim” dedi ve Washington’daki sert konuşmaların sorunları çözmeye yardımcı olmadığını vurguladı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Barack Obama'dan İran açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete