Apple ve Google 7 ülkenin istihbarat servisiyle buluşmuş

Apple ve Google hükümetlerin gözetleme yöntemlerini tartışmak üzere 7 ülkenin istihbarat servisleriyle buluşmuş.
The Intercept'in haberine göre Edward Snowden'ın sızdırdığı bilgilerin ardından geçtiğimiz hafta Apple ve Google yöneticileri 7 ülkenin istihbarat servisleriyle buluşarak hükümetlerin gözetleme yöntemlerini tartışmış.

Haberde İngiltere'de bir malikanede gerçekleşen üç gün süren konferansın kapalı kapılar ardında yüksek gizlilikle yapıldığı söyleniyor.

KİTLESEL GÖZETLEMENİN YANI SIRA...


Görüşmelerde kitlesel gözetlemenin yanı sıra, müttefik ülkelerin birbirlerine casusluk yapmasının kaçınılmaz olup olmadığı, istihbarat servisleri ve özel sektör arasındaki ilişkiler ve istihbarat faaliyetinin ne kadarının gizli kalacağı gibi konuların görüşüldüğünü belirtiyor.

ÜST DÜZEY GÖREVLİLER DE TOPLANTIDA HAZIR BULUNDU

Toplantıya Google'dan ve Apple'dan üst düzey isimlerin katıldığı, ABD'den eski CIA yöneticileri Jami Miscik, Mona Suthpen ve ABD Başkanı Barack Obama'nın istihbarat danışmanı Rachel Brand'in katılan isimler arasında olduğu, İngiltere'den ise Robert Hanngan ve Sir David Omand gibi üst düzey görevlilerin toplantıya geldiği söyleniyor.

PEK ÇOK İSMİN KATILDIĞI 

Almanya'dan BND'nin eski başkanı Ernst Uhrlau'nun geldiği toplantıya, Avustralya, Fransa, İsveç ve Kanada'dan da pek çok ismin katıldığı belirtiliyor.

Haberde görüşmelerde şeffaflığa dair kararlar alındığı da iddia edilirken, Apple ve Google'ın da daha az veri paylaşmak istediği vurgulanıyor.

    :

    :

    :

    :

    "Apple ve Google 7 ülkenin istihbarat servisiyle buluşmuş" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete