Ahrar-uş Şam düzenli ordu kuruyor

Suriye'deki cihatçı örgütlerden Ahrar-uş Şam, askeri kanadını yeniden yapılandırarak düzenli bir ordu kuracağını açıkladı.
Suriye'deki Esad karşıtı cihatçı örgütlerden Ahrar-uş Şam, düzenli ordu kuracağını açıkladı. Örgütten yapılan yazılı açıklamada, askeri birliklerden 'Sukuru's-Şam Tugayları' ismiyle merkezi bir kuvvet oluşturulacağı ifade edildi. 

Düzenli orduya katılım için "savaşçıların 30, lider kadrosundakilerin 35 yaşını aşmamış olması, dini hassasiyetleri taşıması, alenen suç işlememiş olması" gibi bazı şartlar arandığı kaydedildi. Açıklamanın, hareketin lideri Ebu Cabir eş-Şeyh tarafından yapıldığı ifade edildi.

'ULUSAL BİR ORDU OLACAK' 

Hareketin Basın Ofisi yetkilisi Ebu Yezid Taftanaz,düzenli ordunun rejim güçlerine alternatif bir güç olmasının, devlet kurumlarındaki revizyona altyapı oluşturulmasının, ayrıca bu adımla yeni Suriye'de işlerin düzenlenmeye başlamasının hedeflendiğini söyledi.

Taftanaz, "Kurulması planlanan güç İslami dokular üzerine inşa edilecek, tüm Suriye'yi kapsayacak, yüksek ahlaki değerlere sahip ulusal bir ordu olacak" dedi.

Kaynak: Radikal
 

    :

    :

    :

    :

    "Ahrar-uş Şam düzenli ordu kuruyor" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete