Bu Muymuş

3 Kasım 2015 - 06:30
Ah benim el sürdürtmediğim “solculuğum!Muhafazakâr bir damarım olduğu söylendiğinde huzursuzlanan sol yanım! Dünyanın değiştiğini idrak edemeyen ezberlerimle kol kola bana beni sorgulatan sola çekimim!
 
Motor seslerinin arasında top koşturmaya mahkûm kalan çocuklara anadillerinde cıvıldaşmayı mı öğretebildim? Çanta dolusu oyuncak yüklenip savaş mahalline doğru koyulan gencecik kurbanlarasiper olabildim? Şehirlere bombalar yağarken göğe dönüp merhamet mi dilenebildim? Neredesin benim sol yanım!
 
Halklarım, sürüsünden ayrı düşmüş birer kuş gibi korku ve soğukla baş etmeye çalışıp zalim bir gemi bacasında sıcağı ararken “yalnız değilsin” diyemedikten sonra kime faydası oldu sözlerimin? Bacaya üşüşüp dumanında boğulurlarken kanat mı olabildim?
 
Sürü deyince aklımıza koyun sürüleri gelir olmuş; lideri kendinden olan kuş sürülerini, arıları, karınca kolonilerini unutmuşuz. “Bir arada olmak istemen en tabii hakkındır; ama kendini insana emanet eden koyunları değil, karıncaları hatırla deyip de kime iyi gelebildim?
 
Memleketin en iyi okullarından süslü diplomalarla mezun olmuşum da kapı komşumun hangi ihtiyaçlarla bir zalime oy verdiğini anlayamadıktan sonra ne gelir benim solculuğumdan?
 
Millî hassasiyetlerle ırkçılığı ayrıştırdım diye yeterince solcu bulunmadığımda, bölünerek azalan fraksiyonlardan yeteri kadar sosyalist olmadığım için aforoz edildiğimde, yoldaş bellediklerimi bile insanı (yalnızca insanı) anlamaya çalışmak için ikna edemediysem kime ne faydası var solcu geçinmenin?
 
Bilemedim...
 
Seçim sonrasına dair öngörülerim beni apaçık yanılttı. Bir yere “sığınacağını” az buçuk tahmin ettiğim kitlesel oy beni yanlışlayarak iktidar partisini tercih etti. Hiç değilse meclisin açılıp faaliyete geçebileceğine şükreder noktaya geldiğim bugünler, zihnimin bilinmezlik imtihanıyla dolu geçiyor. Bilemediğim bir sonuç, bilemediğim gelecek, yapacak çok şey olduğunu görüp harekete geçememe hâline esir düşmemek için sorularımı taze tutmaya çalışıyorum. Bu aralar benim soru sorma dönemim! İlkin kendimden başlıyorum: Bu muymuş solculuğum?

    :

    :

    :

    :

    "Bu Muymuş" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete