WhatsApp'a dişli rakip

WhatsApp'taki güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcıların bir kısmı Telegram'a yöneldi. Telegram'ın 50 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı oldu.
İnternet üzerinden anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a yönelik gizlilik endişeleri kullanıcıları özellikle güvenlik konusunda kendine güvenen programlara yönlendiriyor. İnternet üzerinden anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a yönelik oluşan gizlilik endişeleri kullanıcıları özellikle güvenlik konusunda kendine güvenen programlara yönlendiriyor.

ŞİFRELİ KONUŞMA VE MESAJI İMHA

Bu çerçevede özellikle "şifreli konuşma" ve "mesajı imha" özellikleri ile öne çıkan "Telegram", 50 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya ulaştı. İnternet üzerinden karşılıklı mesajlaşma ve dosya gönderebilme programlarının aktif kullanıcı sayısı her geçen gün hızla artarken, pazarın önde giden oyuncusu WhatsApp'a ilişkin oluşan gizlilik endişeleri ise kullanıcıları alternatif uygulamalara yönlendiriyor.

OLDUKÇA YAYGINLAŞMAYA BAŞLADI

Bu kapsamda özellikle gizlilik konusunda iddialı olduğunu açıklayan "Telegram" her ne kadar 2013 yılının son çeyreğinde faaliyete geçmiş olsa da Facebook'un WhatsApp'ı satın alması ve bitmeyen 'güvenlik açığı' söylentileri nedeniyle son günlerde kullanımını oldukça yaygınlaşan uygulamalardan biri konumunda... 

2 günde 1,5 milyon yeni kullanıcının giriş yaptığı uygulama, 50 milyonun üzerinde aktif kullanıcı ve günlük 1 milyar mesaja ulaştı. 

    :

    :

    :

    :

    "WhatsApp'a dişli rakip" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ