Günün Videosu

Snapchat saldırıya uğradı!

Snapchat, bir çalışan tarafından beklenmedik bir saldırıya uğramış durumda…
Kısa süreli fotoğraflar ve videolar paylaşmayı mümkün kılan ve aynı zamanda sürekli değişen efektleri ile birlikte son zamanlarda epey popüler hale gelmiş olan Snapchat, bu sefer üzücü bir haber ile gündeme gelmiş bulunmakta. Dünya çapında kullanım oranı epey artan uygulamanın büyük bir skandalın eşiğinden geçtiğini söyleyebiliriz. Zira bir çalışanı tarafından hiç beklenmedik bir anda saldırıya uğrayan ve bunun sonucunda veritabanı tehlikeye giren uygulamanın kıl payı saldırıdan kurtulduğu belirtiliyor. Çalışanın gazabına uğrayan uygulama, yapılan resmi açıklamaya göre şimdilik herhangi bir bilgi hırsızlığı ile karşı karşıya değil.

Saldırı hakkında açıklama yapmayı ihmal etmeyen geliştirici firma CEO’su, bahsi geçen saldırının henüz hangi çalışan tarafından yapıldığını bilmediklerini ancak geçmişte ve şimdi çalışan kişilerin araştırıldığını ve en kısa sürede sorunun kaynağına inileceğini söyledi. Bunun yanı sıra bir tane dahi kullanıcı bilgisinin çalınmadığını söyleyen yetkili, şu anda bilgilerin koruma altında olduğunu ve her şeyin bir nevi kontrollü bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Açıkçası bu tarz popüler bir uygulamanın böyle bir haber ile gündeme gelmesi üzücü olarak görülüyor. Zira milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir ağın güvenli olması gerektiği ve özellikle kullanıcı bilgilerinin en ufak bir tehlike ile dahi karşılaşmaması gerektiği biliniyor.

    :

    :

    :

    :

    "Snapchat saldırıya uğradı!" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete