​Samsung Galaxy S6 Edge’de sorun

Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung’un geçtiğimiz haftalarda tanıttığı Galaxy S6 ve S6 Galax Edge, beranerinde bir dizi problemle piyasaya çıkıyor.
Samsung’un Galaxy S6 Edge’in kavisli ekran üretiminde sorunlar yaşadığı ve bu yüzden büyük bir yatırım yaptığı telefonun piyasaya sürülmesinde gecikmeler olacağı belirtiliyor.

HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Şirketin geçen yılki Galaxy Note Edge modelinin halefi konumundaki çift taraflı kavisli ekrana sahip Galaxy S6 Edge‘nin, bu ve benzer problemler nedeniyle hayal kırıklığı yarattığı konuşuluyor. Samsung’un kavisli ekran üretim ortaklarında görünüşe göre üretim verimi yüzde 50’nin altına düşmüş ve ekranın kavisli yapısı nedeniyle üreticilerin zorlandığı görüldü.

OLDUĞUNDAN DAHA YÜKSEK FİYATLA PİYASAYA SÜRÜLECEK

Ayrıca kavisli ekranların oldukça pahalı olacağı bildirilmiş ve karmaşık kalıplama süreci olması nedeniyle ekran başına 25 dolar maliyet biçilmiş durumda. Son gelen haberlere göre Samsung’un masraflarının bir kısmını karşılayacağı ancak cihazın olduğundan daha yüksek fiyatlarda piyasaya sürüleceği de söylenmekte.

    :

    :

    :

    :

    "​Samsung Galaxy S6 Edge’de sorun" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ