Günün Videosu

Binali Yıldırım'dan 4.5G uyarısı

Bakan'dan gençlere 4.5G uyarısı: Aman cebiniz yanmasın...
4.5G internet dönemi gece yarısından sonra saat 00.01 itibariyle başlıyor. Bu geceden itibaren Türkiye’deki kullanıcılara sunulacak bu yeni teknoloji, şu anda kullandığımız mobil internete göre en az 10 kat daha hızlı olacak. Bakan Binali Yıldırım, gençleri uyararak, "Yalnız internete hızlı bağlanayım derken dikkat etmek de gerek, yoksa yüksek fatura ödemek kaçınılmaz olur" dedi.

Mobil cihazlardaki internet bağlantı hızını en az 10 kat artıracak oaln 4.5G uygulaması, bu gece 00.01 itibariyle Türkiye’deki abonelere sunulmaya başlanacak.

Akıllı telefon ve tablet gibi akıllı cihazlardaki internet, şu anda kullandığımız 3G’ye göre en az 10 kat hızlanacak. Evlerdeki kullandığımız sabit internet hızı bile 4.5G ile yavaş kalacak. Yani kat kat hızlı internet bağlantısı ceplerimizde taşıdığımız akıllı telefonlara gelecek. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bu gece hayatımıza girecek olan 4.5G teknolojisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

"HEMEN HER TARAFTA ÇEKMEZ, PEYDERPEY ARTACAK"

Bakan Yıldırım şunları söyledi: 

"Vatandaşlarımızın şunu bilmesinde fayda var, bugünden yarına her tarafta 4,5G çekecek diye düşünmesinler. Çekim gücü hızı peyderpey artmış olacak. Bunun asıl faydası ekonomiye kalkınmaya olacak. Zamanında elde edilemeyen erişilemeyen bilgi sizin birçok fırsatı kaçırmanıza sebep olabilir. O bakımdan 4,5G hız artışı yanında ekonominin daha fazla büyümesi kalkınma hedeflerinin daha kısa zamanda gerçekleştirilmesi bakımından da önemli bir adımdır. 4.5G teknolojisi ile 5G'ye bir adım daha atmış olacağız. 3G'ye göre 4.5G 10 kat daha fazla hız sunuyor."

4.5G için gençleri de uyarmayı ihmal etmeyen Yıldırım, internete hızlı bağlanayım derken faturaların kabarabileceğine dikkat çekti ve tedbirli olunmasını önerdi.

    :

    :

    :

    :

    "Binali Yıldırım'dan 4.5G uyarısı" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete