​Tecavüz skandalına 600 yıl isteniyor!

Karaman'da 10 çocuğa tecavüzle suçlanan öğretmenin 600 yıl hapsi isteniyor.
Karaman’da Ensar Vakfı’nda bir öğretmenin 10 erkek çocuğa tecavüz ettiği iddiasına karşı Karaman Barosu birleşti. Karaman Barosu, cinsel istismara uğrayan çocukları gönüllü savunacak.

Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz, vakıf ve derneklere bağlı olduğu öne sürülen evlerde barınan 10 erkek öğrencinin, gönüllü kurs veren öğretmen 54 yaşındaki Muammer B. tarafından cinsel istismara uğramasıyla ilgili, baro avukatları olarak cinsel istismara uğrayan çocukları gönüllü savunacaklarını belirtti.

Baro Başkanı Oktay Yılmaz, cinsel istismar olayını ilk duydukları andan itibaren konunun yakın takipçisi olduklarını ve açılacak davayı sonuna kadar takip edeceklerini belirtti. Bir öğrencinin Konya’da psikologa yaşadıklarını anlatmasıyla olayın ortaya çıktığını hatırlatan Yılmaz, şöyle dedi:

“İlk olarak Konya ilinde mağdur çocuklardan bir tanesinin gittiği psikologa durumu anlatması ve psikologunda Konya Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi vermesi sonrasında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından müstehcen görüntülerin izletilmesi suçu yönünden yetkisizlik kararı verilmiş, dosya Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiştir. Dosyanın Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na yetkisizlikle gelmesinden sonra dosyanın takipçisi olduk.”

Karaman Cumhuriyet Başsavclığı’nın da soruşturmayı titizlikle yürüttüğünü belirten Yılmaz, müstehcen görüntülerin izletilmesi suçuyla gelen dosyayı çok derinlemesine araştırarak, 20 gün içerisinde dosyayı sonuçlandırmış 5 Mart tarihinde şüphelinin tutuklandığını anlattı. Baro Başkanı Oktay Yılmaz, şöyle konuştu:

“Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcımız tarafından 16 Mart günü, ‘Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Nitelikli Hürriyeti Tahdit ,Kasten Yaralama ve Müstehcen görüntüleri izletme’ suçlarından yaklaşık olarak 600 yıla yakın süre ile sanığın cezalandırılması için Karaman Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır. Bu dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. İddianame kabul edildikten sonra mağdur ve aileleri ile görüşerek başta şahsım olmak üzere yönetim kurulu ve tüm Karaman barosu Avukatları olarak arkadaşlarımızla birlikte gönüllü savunuculuğunu yapacağız.’dedi. Yılmaz, suçun kişisel olduğunu belirterek,’Şunu da belirtmek isterim ki, söz konusu olayların meydana geldiği yerlerle alakalı olarak ta yetkili ve görevli kimselerin ihmali var ise bu kişiler yönünden de adli ve idari soruşturmanın yapılması gerekmektedir.”

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Tecavüz skandalına 600 yıl isteniyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete