Paris suikastında MİT parmağı iddiası

ALMAN Spiegel Online’ın haberine göre, Fransız güvenlik kaynakları, Paris’te üç PKK’lıyı öldüren Ömer Güney’in MİT’in desteğiyle hareket ettiğini düşünüyor.
Haberde hem Alman hem de Fransız istihbarat servislerinin, Ömer Güney’in aşırı milliyetçi bir MİT muhbiri olduğu ve MİT’in desteğiyle Paris’teki PKK hücresine sızdığı konularında hemfikir olduğu belirtildi.  

Fransız savcılığının iddianamesinde de “Ömer Güney PKK hücresinin içine girmeyi ve kimlikleri belirlenemeyen başka kişilerle hazırlanan planlarla, onları tasfiye etmeyi denedi” denildi.

YARGILANMA ARALIK AYINDA BAŞLAYACAK

Savcılık, planları hazırlayan kişilerin Türk istihbaratından olduğunu düşünüyor. Ancak Güney’in cinayetleri işlerken, bu kişilerin talimatlarıyla mı yoksa kendi inisiyatifiyle mi hareket ettiği belirsizliğini koruyor.  

Güney’in yargılanmasına aralık ayında başlanacak.  Savcılık soruşturmasına göre, Ömer Güney Kürt olmadığı için PKK hücresine sızmak ve cinayetten önce kurbanlarına yakınlaşmak için sistematik olarak çalıştı. Gösterilere katılan ve PKK’nın dergilerini satan Güney, şoförlük ve tercümanlık da yaptı. Bu sayede Paris’teki Kürt cemaatinin güvenini kazanmayı başardı.

Kaynak: Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "Paris suikastında MİT parmağı iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete