Gezi gazisinin durumu ağırlaştı

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülü ile başından vurulan Okan Göçer, epilepsi benzeri bir hastalığa tutuldu.
Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülü ile başından vurulan Okan Göçer, epilepsi benzeri bir hastalığa tutuldu. Hastalığın sebebi Göçer’in başından aldığı darbe olabilir.

Gezi edirenişi sırasında 8 kişinin ölmesine, onlarca kişinin de yaralanmasına neden olan polis şiddetinin etkileri devam ediyor. Eylemlerin ilk günlerinde polisin attığı gaz kapsülü ile başından vurulan Okan Göçer, epilepsi benzeri bir hastalığa tutuldu. Doktorlar, hastalığın sebebinin Göçer’in başından aldığı darbe olabileceğini belirtiyor. Geçtiğimiz hafta yaşadığı bir atak yüzünden bayılan Göçer hâlâ, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Ailesi Göçer’in ateşinin düşürülemediğini, günlerdir 38 ila 40.5 derece arasında seyrettiğini belirtti. Taraf’a konuşan Göçer’in halası Fatoş Özden, “Vurulduğu günden beri birçok ameliyat geçirdi. Sağlık problemlerinden dolayı okuluna devam edemiyor” dedi.

SOL KULAĞI DUYMUYOR

Tam birbuçuk yıl önce 1 Haziran 2013’te Gezi edirenişine katılan 24 yaşındaki Okan Göçer, Taksim İngiliz Konsolosluğu’nun önünde polisin attığı gaz kapsülü ile başından vuruldu. 21 gün tedavi altında kalan Göçer, kafatasındaki ezilme dolayısıyla yapay kemik nakli de dahil olmak üzere birçok kez ameliyat oldu. Genç adamın geçirdiği bir operasyonda sol kulağında tamamen duyma kaybı oluştu. Göçer’in yaşadığı tek sağlık problemi bu olmadı. Genç adam hastaneden çıktıktan sonra epilepsi benzeri ataklar geçirmeye başladı. Bu ataklara doktorlar tanım koyamadı.

YÜZDE 80 DENGE KAYBI VAR

Genç adam aynı zamanda %80 denge kaybı da yaşıyor. Doktorların kesin hastalığını bulamadıklarını belirten Okan’ın halası Fatoş Özden, “Başından vuruluğundan beri yüzde 80 denge kaybı var. Bu yüzden çalıştığı işi bırakmak zorunda kaldı. Sağlık güvencemiz yoktu. Ancak Okan bu sene üniversite sınavlarına girip Sakarya’da bir meslek yüksek okuluna kaydolduğu için sigortalı olacak. Ancak çok istese de okuluna gidemiyordu. Yüksek ateş problemi var. Epilepsi benzeri ataklar geçiriyor. Bir haftadır hastanedeyiz. Bilinci yerine geldi ama daha ne kadar hastanede kalacağız belli değil” dedi.


    :

    :

    :

    :

    "Gezi gazisinin durumu ağırlaştı" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ