Engin Dinç neden korunuyor?

Hrant Dink suikastinde, kamu görevlilerine yönelik soruşturmada, İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’i koruyan İstanbul Başsavcısı’nın, görevli savcıya müdahale ettiği iddia ediliyor.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesiyle ilişkin kamu görevlileri hakkındaki yürütülen soruşturmada ifadesi alınan tüm istihbaratçılar, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’i işaret etti. Ancak Dinç'in ifadeye çağrılmaması ve soruşturmaya dahil edilmemesi için savcılığa baskı yapıldığı iddia edildi.
 
RAPORA RAĞMEN KORUNDU
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bu güne kadar 40'ın üzerinde kamu görevlisinin ifadesi alındı. Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve 3 istihbarat polisi suikast ile ilgili herhangi bir sorumlulukları olmadığını açıklamalarına rağmen tutuklandı.

Ancak aradaki kritik görevde bulunan dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç hakkında hiçbir işlem yapılmadı ve ifadesi alınmadı.

Dink soruşturmasının en önemli şüphelisi olduğu belirtilen Engin Dinç ile ilgili işlem yapılmaması için savcılığa baskı yapıldığı ileri sürüldü.

İddiaya göre, Hrant Dink soruşturmasına bakan savcı Gökalp Kökçü, elde ettiği deliller ışığında Engin Dinç'i şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı'ndan bir müsteşar yardımcısı adliyeye gelerek Başsavcılıktan, Dinç hakkında  işlem yapılmamasını istedi.
 
HAKİMLERE TALİMAT!
 
Bunun üzerine Başsavcı Hadi Salihoğlu ve Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, soruşturma savcısı Gökalp Kökçü'den Dinç ile ilgili bir işlem yapmamasını istedi. Savcı Gökalp ise sinirlenerek, bunun soruşturmaya müdahale anlamına geldiğini, böyle bir şeye izin vermeyeceğini ifade etti.

Dinç'in dosyanın kilit ismi olduğunu, Dink ile ilgili raporu kendisinin yazdığını, sorgulanan herkesin onu işaret ettiğini ve ifadesini almaması halinde iddianameyi bitiremeyeceğini söyledi.

Millet gazetesinin haberine göre, Kökçü'den olumsuz cevap alan Başsavcılığın, Sulh Ceza Hakimlikleri’ne, Engin Dinç ile ilgili herhangi bir işlem talebi gelmesi halinde reddetmeleri istendi. Ayrıca İstanbul ve Ankara Emniyeti de Engin Dinç ile alakalı işlem yapmamaları konusunda uyarıldı.
 
 İfadelere göre,  Engin Dinç’in polisi yanılttığı ortaya çıkmıştı. Yanlış istihbaratla sanıklardan Yasin Hayal’i bulamayan polis, ekipleri geri çekmiş ve cinayetin önü açılmıştı.

    :

    :

    :

    :

    "Engin Dinç neden korunuyor?" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete